25. lokakuuta 2013

Toisiinsa (melkein) sointuvat setit


Mainio Yarn Harlot totesi blogissaan, että neulojan tunnistaa neulotuista asusteista, jotka mätsäävät toisiinsa melkein - melkein, mutta eivät ihan täydellisesti.

Kun ilman viiletessä etsin pipoja ja kaulaliinoja piiloistaan, ainakin minun kohdallani hypoteesi sai vahvistuksen. :)

Ja näin se mulla tapahtuu:

Aika usein alan neuloa nähtyäni nätin mallin: kaunis huivi - olisiko tähän sopivaa lankaa jemmassa? Huivi tulee neulottua, ja hyvällä säkällä lankaa jää vielä pipon verran.

Kun iso huivi on valmis, haluan tehdä vaihteeksi jotain muuta kuviota. Ok, huivi ja pipo ovat eri mallia, mutta lanka sentään on sama. Siinä vaiheessa se ei ole niin tarkkaa.

Lapaset? Aika ajoin jämälankapussi on niin kukkuroillaan, että pidän tähdetalkoita. Sukkia ja etenkin lapasia on siis aika iloisenkirjavina väreinä ja kuvioina.

Toinen neulonnan liikkeellepaneva voima on sitten lanka. Uutta, kiinnostavaa lankaa tai ihanan väristä muuten vaan ihanaa lankaa nyt vaan tulee välillä hankittua. You know.

Joskus langoista tulee pipo ja tuubihuivi, joskus pipo ja lapaset, joskus huivi ja lätsä. Mutta sellaista ei ole vielä sattunut, että olisin määrätietoisesti neulonut pipon, käsineet ja huivin samalla mallilla ja samoista langoista. :D

Tietenkään setit ja tilanteet eivät ole aina ihan tällaisia kuin näissä kuvissa.

Toisinaan ainoa asusteita yhdistävä tekijä on se, että ne ovat aamulla löytyneet saman takin harteilta ja taskuista...

Tilannetta voi vielä korjatakin. Esim. Totoro-lapasten harmaata ja valkoista silkkivillaa on vielä hyvinkin huivin verran. Siitä voisi tehdä raidallisen, niin kokonaisuus mätsäisi jo 99 %:sesti.

Musta-harmaan rastapipon ja tuubin seuraksi voisi hyvin neuloa (tylsät mutta tyylikkäät:)) mustat lapaset, jopa harmaata alpakkaa saattaisi löytyä raitaa varten.

Sitten on niitä lempparihuiveja ja -pipoja ja -lapasia, joiden kohdalla peli on niin sanoakseni menetetty. ;)

Jos Yarn Harlotin periaate tosiaan on yleistettävissä neulojiin, minut tunnistaa sellaiseksi nyt ja jatkossakin. :) Kai pitäisi vielä lisätä loppuun, että olen myös ylpeä siitä. ;D

9 kommenttia:

Virkattu lintu kirjoitti...

Täydellisyys, eikös se ole vaan tylsää :) Itse taidan olla niin vaihtelunhaluinen neuloja, etten varmaan malttaisi tehdä samalla systeemillä koko settiä...

Tosi kivoja nuo sinun settisi!

Krisse kirjoitti...

Tuo on kyllä niin totta, mutta toisaalta siitä tunnistaa, ettei settiä olekaan ostettu ota 3 asustetta maksa 2 -tarjouksesta jostain valtavirtakaupasta. :-)
Mutta sun setit mätsää kuvien perusteella kyllä hyvin!

Jaana kirjoitti...

Tuossahan on ihanat setit melkein jokaiselle viikonpäivälle! Olisipa ihana lähteä aamuisin liikkeelle, kun olis asusteet noin nätisti valmiiksi lajiteltuna:)

iikku kirjoitti...

Hyvinhän nuo sun setit mätsää =) Pitääkö niiden mätsätä??? Mun mielsestä on kiva kun on jotain yhdistävää, mut eivät oo ihan samanlaisia. Mulla on kyllä yksi kauluri johon on samasta langasta neulottu kaksi pipoa tosin mallit ei mätsää väri vaan =)

Pitko kirjoitti...

Kukin on osunut mun mielestä naulan kantaan: täpötäydellisyys voi olla tylsää ja persoonallisuus on usein kiinnostavampaa. Neuleissa ja muussakin. :)

Itsekin olen ihan tyytyväinen jokaiseen lämpimään, kutittamattomaan ja hauskannäköiseen pipoon ja huiviin. :) Oli vaan hauska huomata, että noinhan se menee: jokainen neulottu juttu on oma yksilönsä. :))

Anna-Mari kirjoitti...

Noista on syytäkin olla ylpeä! Allekirjoitan tuntemukset ja fiilikset myös ja toistan vielä itseäni, että aivan mahtavat setit tuossa! :)

Käsityöläinen kirjoitti...

Siis jos mulla mätsäis mikään neulomukseni noin hyvin niin olis maailmankirjat sekaisin! Tällä hetkellä käytössä oranssi-valkoiset lapaset, violetti-harmaasävyinen pipo ja tumman turkoosit säärystimet. No joo, oranssi ja turkoosi, meneehän ne nyt joo jos tykkää yhdistellä vastavärejä (?) ja violetti ja turkoosi nyt mätsää keskenään ihan jees, mut silti välis ku katsoo itseään peilistä ennen ulos lähtöä miettii, et onko se oikeesti muka niin vaikeeta miettiä sitä yhtä projektia pidemmälle! :D

Uutar kirjoitti...

Kauniita asusteita ja kivoja settejä - ja sointuvat hyvin just noin!

La La kirjoitti...

ihanasti sanottu :-)
ja täydellisen hienoa jälkeä ovat !