12. lokakuuta 2013

Sokerileipurit kaverin keittiöön

 Olen selaillut Patalappuja à la carte -kirjaa pitkään ja hartaasti, ja vihdoin tuli tarve ja tilaus pannulapuille. Ystävälle on kiva virkata vieminen, joka liittyy kutsunsa teemaan ja hänen kotiinsa: lämpöä, värejä, ruokaa ja ihania perinteitä.

Tässä Sokerileipurit-pyörylässä on hauska juju: ketjusilmukkanauha virkataan kulkemaan kerrosten sisällä. Virkkaan sen verran harvakseltaan, että ennen kokeilemattomia tekniikoita tulee usein vastaan.

Lankakorini värikkäät löydöt olivat hiukan ohuempia kuin ohjeen lanka, mutta silmukkanauha tekee lapusta silti hyvän paksuisen. Eivät pala näpit, pöytä eivätkä hihat. ;)

Viikon tuoksinassa oli myös aikamoinen plussa, että nämä patalappuset teki nopeasti. Eli tervetuloa viikonloppu, hyvä seura ja rentoilu; kohta lähdetään! Parin tunnin matka-aika autossa on varattu neulomiselle. :)

6 kommenttia:

Raidallinen Kilpikonna kirjoitti...

Ihanat värit pimeään syksyyn. :)

Pitko kirjoitti...

R.K: totta. :) Tosin paikan päällä saattoi todeta, että oranssi olisi ollut vielä enemmän nappi valinta. :D

Marja kirjoitti...

Todella kaunis pinta lapuissa.

Tuo pannu on sen näköinen, että se viihtyisi mun luonani.

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Ilona. :) Teepannu on kyllä ihana: mikäs sen mukavampaa kuin pannullinen tuoksuvaa teetä syysiltana. Jaa-a, taidan laittaakin vettä kiehumaan. :)

Satu kirjoitti...

Miten hienot! Siis mitä, ketjusilmukoita väliin...? Nyt ei mene jakeluun mutta näyttää toimivan :D Palaan vielä tämän äärelle! :D

Pitko kirjoitti...

Satu: patalappu on onneksi helpompi tehdä kuin kertoa miten se tehdään. :D Ensin tosiaan virkataan ketjusilmukkanauha. Sitten aletaan virkata pyörylää ja nauha virkataan kerrosten sisään.

Patalappuja a la carte onneksi esittää saman selkeämmin ja kuvien kanssa. :)