22. lokakuuta 2013

Kaikille lämpimät kaulat

Niinhän se usein perheissä menee, että yhdeltä pieneksi joutunut siirtyy jonossa seuraavalle. Meillä jopa yli lajirajojen. ;)

Isäni on mutkaton pukeutuja, joka pitää mielellään kauluria kylmillä ilmoilla. Viimeksi vanhemmilla käydessäni kuulin isältä kummia toiveita "sellaisista joustavista suikaleista, jotka voisi ommella kaulurin sivuihin". Anteeksi kuinka...?

Äiti näytti hiukan syylliseltä ja selvitti, että "kun kaikki sukat, mitä olet meille  tuonut, ovat aina olleet konepestäviä". Jaaha, isälle joskus neulomani alpakkainen kauluri oli siis kutistettu ja huovutettu pesukoneessa... ;D

Uusi kauluri ohitti sillä puheella muut keskeneräiset: isänpäivä on juuri sopivasti tulossa, ja sääkin lämpenee kaiketi vain väliaikaisesti.

Hain tähän työhön täsmälangat. Luulen, että hyvä materiaali voisi olla Vikingin Babyull eli konepestävä merinovilla. :) Päävärinä on reteä sininen ja lisukkeeksi tulee tummanruskeita, kapeita raitoja.

Pohdiskelin myös uusiokäyttöä sille entiselle kaulurille, ja Raksuni-mun sen keksi: mäyräkoiralle lämmikettä! Koiraseni palelee herkästi, joten takkeja tarvitaan. Yhtään käsin neulottua villapaitaa sillä ei kuitenkaan vielä ole, mikä jo sinänsä on jonkinmoinen puute.

Kauluria voisi kaventaa edestä hieman, ja ommella siihen selkä- ja vatsakappaleet lämpimästä huovasta. Tarranauhakiinnitys selän päälle ja avot - siinä kelpaa pienen koiran pinkoa pakkasilla.

En sitten tiedä, pitäisikö koiran itsensä kanssa vielä keskustella siitä, mitä mieltä tämä on ideasta... ;)

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

No johan on söpö koira :) Kauluriasioita täälläkin pohdiskellaan. Luulen, että olisi miehelle tarpeen, kun ei osaa pitää huiveja ollenkaan. Jos vaikka jouluksi yrittäis saada valmiiksi :)

Virkattu lintu kirjoitti...

Hyvä että kaulurille löytyi vielä käyttöä, sopii uudelle omistajalleen mainiosti! Konepestävä merino on varmasti hyvä valinta, voisin itsekin sitä taas hamstrata... :)

Krisse kirjoitti...

Hienoa kierrätystä, uusi käyttäjä vaikuttaa varsin tyytyväiseltä! :-)

Anna kirjoitti...

Ihastuttava koiruus! Kaulurin malli on tosi kiva, tekisi mieleni itsekin kokeilla.

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

Kyllä ex-kaulurista hyvä kierrätystakki vielä tulee, ja pakkasillahan käyttäjäkin sitä varmasti arvostaa. :)

Pehmeään alpakkaan kävi joustinneule myös "läppäosiin", mutta pesunkestäväksi käsiteltyyn merinoon taidan tehdä sileää oikeaa aina oikein -reunoilla tai jopa pelkkää aina oikeaa.

La La kirjoitti...

<3 <3 <3