2. elokuuta 2013

Omapäiset töppöset

Nyt on sitten kahdet keräystossut kokoa 36. Ehkä vaihdan  mallia, kun 10 silmukkaa lisäämälläkin saan aikaan vain peukaloiskokoa. :) Tai sitten neulon keräykseen vielä irtohihat tai pitkät kämmekkäät; ne ovat kuulemma hoivakodeissa käteviä ja tarpeen. Tossut sentään istuvat hyvin jalkaan, eivätkä tuolla tavalla kavennuksista törröttele, kun ovat jossain muualla kuin ilmassa.

Emmekä ehkä koskaan saa tietää, olisinko lopulta onnistunut ottamaan edustavan otoksen  vaatekaapin verhoista, jos olisin sitkeästi jatkanut yritystä. ;)

Mutta piti niiden kuvaan kuitenkin päästä: 22,80 metriä sekä siksakkia että suoraa saumaa (eli ainaskii 45,60 m), 3,36 m2 silitystä x 3 (eikun x 6; molemmat puolet silisivät) ja päärmeiden ojennus vielä päälle! :D

Koska verhokisko näyttää toimivan ok, uskallan jo ilakoida: ei enää liukuovien taakse vangiksi jääneitä kalsareita työaamuna, kun on muutenkin kiire! :D Eikä tarvitse enää leikkiä teknikko-voimailijaa ja ujuttaa ovia takaisin kiskoille. Vähemmän voimasanoja maailmassa, vähemmän aamuisia avunhuutoja. ;)

Puutarhassa
tapahtuu -- mutta vain paikoin, kuten lapion ympärille kietoutunut elämänlanka vihjaa.  (Pitääkö sen oikein  kukkiakin siinä! :D)

Ensimmäiset tomaatit ovat kypsyneet! Ja syöty. Ainakin yksi taimi onkin oranssia lajiketta eli eipä ihme, etteivät tomaatit muuttuneet punaisiksi... Räkätti tai vastaava oli nokkinut yhtä raakaa tomaattia (kun viereinen varsi notkuu melkein kypsiä vihanneksia...), joten ripustelin pelotteeksi vanhoja remonttivaatteita parin puupalan päälle.

Itsekin hätkähdän, kun kävelen takapihalle... ;D


 

12 kommenttia:

Uutar kirjoitti...

Kivat tossut nämäkin ja kauniit värit - millä langalla olet nämä neulonut?

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Uutar. :) Pätkävärjätyt langat taisivat olla 7 veljestä (vyötteet kadonneet, mutta tunnistus melko varma..), harmaa Gjestalin paksua sukkalankaa (vyöte hävinnyt siitäkin :)).

Eli aika tyypillinen jämälankatyö. :)

Jaana kirjoitti...

Iloisen väriset tossut! Mua kans töppöstyttäs, syksyksi viimeistään pitää jotkut jämäviritelmät neuloa:)

Raidallinen Kilpikonna kirjoitti...

huh huh kun on pelottava pelotin.;)

Pitko kirjoitti...

Jaana: Töppöset ovat oiva langanloppujen loppusijoituspaikka. :) Iloiset noista kyllä tuli.

R.K.: Räkätit ovat valitettavan rohkeaa lajia, mutta tomaatit ovat saaneet olla rauhassa. Vaikka pelättimen osuus siinä ei välttämättä ole ratkaiseva. :D

La La kirjoitti...

sinä se saat kaiken tavallisenkin jotenkin käsissäsi nostettua hienoksi , niinkuin vaikka töppöset ( :

Inari kirjoitti...

Tossuistahan tuli mahtavan väriset! Kelpaisivat mullekin, jalkani vaan on aika kaukana kolmekutosesta ;) On siis pakko korjata lausuntoani: "näähän on niin hienot että ne on jo tosi hienot" :D

Pitko kirjoitti...

Voi kiitos, LaLa, miten kivasti sanottu! :) Ihan tavallisissa tekeleissä on varmaan niissäkin mahdollisuuksia. :)

Inari: kiitos, ja mahtavasti muotoiltu! :D Voi olla, että kaikki kolmekuutoset odottavat sitten mua 40+ vuoden kuluttua... ;) Onneksi ne kyllä taitavat vähän venyäkin, jotta jos ne vaikka pääsisivät käyttöön jo ennenkin.

Jokke kirjoitti...

Oikein kivat töppöset.

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Jokke. :)

Kaunis Nelli kirjoitti...

Liukuovet - ihanat ja kamalat. Olen yrittänyt järjestää tavarat koreihin niin, että aamulla ei tarvitsisi avata kuin yksi ovi ja sen takana olisi kaikki tarvittava... voihan sitä unelmoida :)

Pitko kirjoitti...

Kaunis Nelli: minäkin pidän liukuovien ideasta: vievät vähän tilaa huoneesta, kun ei tarvitse jättää oville aukaisuvaraa. Usein ovat kauniitkin. Meillä vaan oli rumat ja rikkinäiset... ;)