29. elokuuta 2013

Riemua kirjavastaViime aikoina onkin tullut neulottua paljon värikästä. :) Hapsuinen räsymattobaktus näyttää vekkulilta myös nurjalta puoleltaan, jossa raidat sekoittuvat enemmän toisiinsa. Inspiraatio saatiin (väljästi) täältä.

Yhden kokonaisen luonnonvalkoisen ja yhden ruskean kerän Jannea neuloin tähän väriviidakkoon, mutta muutoin mentiin jämälankasäkin aarteilla. Ihan kaikkea ei siitä suovasta saanut kulumaan vieläkään.

Huivista tuli ihan hauska. Tai hassu. Ainakin siis lämmin. :) Se on aina oikeaa, ensin levennykset joka 6. kerros, sitten kavennukset samalla tavalla. Siipiväli on noin 170 cm. Lankana on käytetty paksujen sukkalankojen loppuja.

Solmin 3 väriraidan langanpäät hevosenhäntäsolmulla hapsuiksi. Kuvat paljastavat, että niitä pitää vielä saksia samanmittaisiksi. :)

Nyt voisin taas suunnitella myös jonkin isomman työn aloitusta. Shetlanninhuivin malleja olen katsellut. Saattaisi löytyä langatkin. ;)

Ja Veera Välimäen Lankaleikkejä-kirja on viimeinkin noudettavissa postista! Ehkä katsastan sen ennen kuin valitsen seuraavan neulomuksen. :)

Lisäys: Katsokaapas, millaisen huivin Kaunis Nelli oli löytänyt Cherry Heartin blogista! :D Olin hetken aikaa ihan varma, että kuva on mun huivista, mutta ovathan ne erilaisia. Cherry Heartin huivi on kokonaisista keristä ja väritkin aika tarkkaan suunniteltu. Hauska blogi muutenkin.

15 kommenttia:

La La kirjoitti...

oooooooh !!! tulipa hieno ja pirteä : )

eilen tein kirjoitti...

Vitsi ku kiva! Mä tykkään :)

Uutar kirjoitti...

Tämä räsymattohuivi on kyllä niin kiva! Hapsut on hyvä ideat, tekee siitä ihan uudenlaisen baktuksen.

Anna-Mari kirjoitti...

Andien vuoristoon jo matka varattuna? Pan-huilutunteja tulossa? Kaikista koomisista mielleyhtymistä huolimattaa huomaan harkitsevani itsekin tällaisen tekemistä! Oikein pirteä!

Sanna kirjoitti...

Huikea! Nurjakin puoli näyttää tosiaan hauskalta!

Pitko kirjoitti...

LaLa: Kiitos. :) Istun just juomassa aamukahvia huivin kanssa. Vain toinen meistä on vielä tällä hetkellä pirteä. :D

eilen tein: Kiitos kaunis. Tämä huivi kyllä erottuu joukosta. :D

Uutar: Kiitos. :) Mulla on mielikuva, että näin hapsullisen baktuksen (tai vastaavan) myös Ravelryssä. En vaan löytänyt sitä enää, kun olisin linkittänyt inspiraation lähteen. :)

Anna-Mari: :D :D Noin eksoottisia vaikutteita en ollutkaan räsymattosessani havainnut! :D Ehkä en käytä korvaläppäpipon tai mustan korkean huopahatun kanssa kuitenkaan...

Sanna: Kiitos. :) Aina oikein -neuleessa on sekin hyvä puoli, että se on usein aidosti molemmin puolin käytettävissä.

Jaana kirjoitti...

Nerokasta jämälankojen käyttöä! Minäkin taisin nähdä samantapaisen joko ravelryssä tai pinterestissä ja heti nappasin to do -listalle. Tässähän taitaa hapsujen ansiosta välttyä kokonaan lankojen päättelyltä?

Tuuli kirjoitti...

Kivalta näyttää valmiina! Pitää ehkä matkia jossain vaiheessa :)

Pitko kirjoitti...

Kiitos molemmille! :)

Jaana: Juuri näin - ei pääteltäviä lankoja! :) Riittävän pitkät hännät langanpäille vaan.

Mulla on hämärä mielikuva jostain tyylikkäästä sinisestä hapsuhuivista Ravelryssä, mutta innostuin ideasta vasta, kun tajusin yhdistää sen jämälankoihin.

Tuuli: Kannattaa kokeilla. :)

iikku kirjoitti...

Ihana, ei mulla muuta =)

Kaunis Nelli kirjoitti...

Minä törmäsin vastaavaan yhdessä blogissa http://sandra-cherryheart.blogspot.fi/2012/11/i-predict-riot.html

Ihana huivi ja tosiaan selvä jämälankaprojekti.

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Iikku! :D

Kaunis Nelli: hyvä, etten ääneen nauranut, kun avasin laittamasi linkin! :D Sehän on ihan kuin mun räsymattohuivi (paitsi että tehty valituista langoista ja vähän hallitumpi kokonaisuus :)).

Ingi kirjoitti...

Vau kuinka ihanan huivin olet tehnyt!

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Ingi. :)

Outi // Suhisee kirjoitti...

Päädyin tänne tuolta Eilen tein -blogin kautta. Aivan loistava huivi! Tehty ja otettu käyttöön! Kiitos erittäin paljon tästä ideasta!

http://suhisee.blogspot.fi/2014/01/rasymattohuivi.html