11. toukokuuta 2013

Äitini ei käy täällä

Äiti ei lue blogeja, joten ennakkonäytös ei spoilaa yllätystä. Olettaen siis, että parin tiskirätin ja unohtuneiden pitsisukkien löytyminen paketista lasketaan kivaksi ylläriksi... ;)

Ovat ne oikeasti hänelle mieluinen lahja. Äitini tykkää olla ekologinen, ja sen jälkeen kun vein hänelle ensimmäisen neulotun tiskirätin, hän ei ole muita käyttänytkään. Niitä pestään kuumassa ja taajaan, joten uusia tarvitaan melko usein. Perfect. :)

Piirakkasukat valmistuivat jo maaliskuussa. Äidille ne on tarkoitettu, mutta olen unohtanut ne antaa. Hän kuluttaa villasukkia melkein samaa tahtia kuin tiskirättejä -- ja neulojahan neuloo.

Äidin mieltymykset ovat johtaneet hienoiseen kapeutumiseen lahjavalikoimassa, mutta pääasia, että hän ilahtuu. :)

Taustalla näkyvä pieni pitsiliinaa taitaa muuten olla isotätini virkkaama joskus kauan, kauan sitten. Hän teki tuolla samalla mallilla suvulle monenlaista, mm. päiväpeitteitä. Yhä kauniita ja yhä käytössä.

Tiskirättien lanka jo jotain alekorista aikanaan löydettyä bambusekoitetta.

Korttisuunnitelmaa muokkasin lennossa. Kaksinkertaisesta pahville liimatusta pellavakankaasta tuli kuivuttuaan niin luja vastus, että jo yksin ruusujen ja lehtien ompelu paikoilleen oli työn ja tuskan takana. Luovuin nopeasti ajatuksesta, että olisin ommellut tekstille vielä koristekehyksen. Saatan kyllä vielä töpötellä punaisella värillä pisteviivareunuksen. Tai sitten jätän tuollaisekseen. Lisukkeet saattaisivat syödä tehoa tekstiltä, ja täytyyhän äidin nyt huomata tulleensa onnitelluksi. :)

12 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Kivat lahjat äidille :)

La La kirjoitti...

kauniskauniskaunis <3

iikku kirjoitti...

Kivoja lahjoja äidille =) Sukat on paras lahja!

Anonyymi kirjoitti...

Villasukat ON hyvä lahja - itse en niitä keneltäkään saa, olettavat varmaan että kudon niitä itselleni niin paljon, että en tarvitse. Tietäisivätpä totuuden ;)

Pitko kirjoitti...

Kiitos. :) Villasukat on kyllä lahjoista parhaimpia. Lämpimät varpaat on aina ajankohtainen asia! :D

Uutar kirjoitti...

Kivoja lahjoja olet tehnyt! Ja suloinen kortti!

Unknown kirjoitti...

Mahtavat silmukkaiset lahjat. Tuo kortti miellyttää minua kovasti! Aivan ihana.

Pitko kirjoitti...

Kiitos myös Uutar, ja hei Distant Knitterille. Kävin jo tutustumassa kiinnostavaan blogiisi; näin niitä uusiakin löytyy. :)

Myös äiti tykkäsi paketistaan; niin äiti kyllä aina. :)

Satu kirjoitti...

Upeat lahjat! Kortti on hieno. Äitisi on onnekas :)

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Satu. :)

Laura kirjoitti...

Äidit ylläättää jokus käymällä blogeissa :) Ihania ja kauniita lahjoja!

Pitko kirjoitti...

Hei vaan Laurallekin, ja kiva, kun kävit katsomassa. :)

Äidit tekevät usein uusia aluevaltauksia, se on totta. Minun äitini vaan on aika varma tapaus: eläkkeellä, eikä tietokonetta siinä taloudessa. ;)