4. toukokuuta 2013

Kaaoksentorjuntaa kangaslaatikoillaAskartelunurkkaus on talven aikana villiintynyt. Villiintynyt, tai sitten minä olen vaan ollut näin villi. Näkymä oli kumminkin sotkuinen.

Ostin joskus Ikeasta halvalla paksua kangasta, hämärästi mielessä jonkinlainen säilytysasia. Ajatus oli aikansa muhinut ja hyvä, vain toiminnan ajoitus hiukan outo. Käytin hyvän aikaa vapun aatonaaton iltayöstä vimmaiseen ompeluun.

Ompeluprosessi oli mulle epätyypillinen: ei mittailua, ei suunnittelua: sakset vaan käteen ja menoksi. :) 30 cm x 30 cm "kaavan" sentään leikkasin piirustuspaperista. 2 neliötä pohjiksi ja sivuihin puolta korkeammat kaistaleet. Viimeisen pohjasauman jätin auki kääntämistä varten ja ompelin sen kiinni oikealta puolelta.

Olin vähän kaavaillut, että tekisin laatikoihin vielä kankaasta laput, joihin voi kirjata tiedot sisällyksestä. Ehkä sisällysluetteloa ei kuitenkaan tarvita -- lankaahan näissä... ;) Pari laatikkoa ei vielä selvittänyt koko mellakkaa, joka leviää hieman myös muille tasoille, mutta kolmannella alkoi jo olla vaikutusta siisteyteen. Kangasta on vielä yhteen. Ja täytettä riittää siihenkin. ;)

Tein laatikot kaksinkertaisesta kankaasta, jotta ovat jämäkämpiä. Reunat voi kääntää vielä kertaalleen kaksin- eli nelinkerroin, jos joskus sattuisi niin, että lankavuori hieman alenisi. Voisihan sitä niinkin kai periaatteessa käydä... ;)

5 kommenttia:

La La kirjoitti...

periaatteessa ;-)

Jaana kirjoitti...

Hyvälle näyttää! Voi olla että joudut ompelemaan lisää, ei ne langat ainakaan vähenemään pääse:) Ainakin meille niitä kertyy jostain koko ajan lisää...

Anonyymi kirjoitti...

Nuo on niin hyvän näköiset että voi pitää esillä. Mulla langat on kaapissa olohuoneessa - no ihan kaikki ei mahdu sinne. Jostain syystä lankoja tulee ostettua siihen tahtiin että kutominen ei niitä kuluta.

iikku kirjoitti...

Sama onglema mullakin. Käsityö nurkkaus on levinnyt ja tuntuu elävän omaa elämäänsä tässä tietokone/käsityö huoneessa. Pitäisi varmaan tehdä asialle jotain =) Hienot korit!

Pitko kirjoitti...

Langat ovat kyllä omanlaisensa luonnonvoima... Niitä on ja tulee niitä lisääkin. ;)

Ja kiitos kommenteista. Kiva myös kuulla, miten lankojen vallankumous muiden askartelunurkissa tuntuu. Arvelinkin, etten ole asian kanssa yksin... :))