4. tammikuuta 2016

Joulun jatkot: Sekalaisia sukkia


Joskus käy niinkin, että sattuu neulomaan säkillisen sukkia, jotka jäävät odottamaan sopivia jalkoja. Ei näin usein käy, mutta viime kesänä jämälangat uhkasivat ottaa vallan, ja jotain oli tehtävä. Tuli siis sukkia, ja samalla sylillinen joululahjoja, vaikka tämän yhteyden tajusin vasta paljon myöhemmin.

Kaikista punaraitaisista ja punapohjaisista kirjoneulesukista luulen jo bloganneeni. Niitä oli viitisen paria (spriaalisukat, tasaraitaa, mariannet, ns. toiset täpläsukat ja zen-täplät). Sitten oli jännittävä kantapäärakennekokeilu Squircle-sukka, oli sukkia nostetuilla silmukoilla ja tavan raidoilla tai eripariraidoilla - yhteensä noin 4 paria, ja nekin on jo esitelty. Lisäksi muutama raidallinen tai perussukka turvapaikanhakijoille - olisko näitä kaikkinensa sitten jo 11 joululahjasukkaparia tai vastaavaa.

Jos olen itse vielä kartalla (...), niin vain nämä sinivoittoiset "patjaraitasukat", isot keltaraitaiset ja mustapohjaiset broken seeds -sukat olisivat näyttämättä kokonaan valmiina.

Sini-valko-punaraidalliset olisivat kyllä sopineet hurjan hyvin myös minun viininpunaisiin maihareihin, mutta hieman liian suurina päätyivät ystävän joulupakettiin. :) Mustapohjaisista broken seeds -sukista voi ajatella, että ne sopivat kyllä saajansa käyttämiin väreihin. Ja näyttävät läheltä ihan kivoilta. :D

Tekniset tiedot ovat nyt sitten ihan mitä sattuu. Että on aloitettu joko varpaista tai varresta päin. Kantapäinä perusmallia, sädekavennettua ja nauhakavennettua nyt ainakin. Sukkapuikot ovat olleet 2,5 - 3,5; langat ohuemmissa Regiaa, Stepiä, Nallea ja Maijaa, paksumissa ainakin Jannea ja 7 veljestä. Ehkä jotain muutakin. En ole ottanut tavakseni punnita neuleita, vaikka se olisi kyllä hyvä tieto sekin.

Yhteispotretti sukkalaumasta olisi ollut niin kiva, mutta parit muuttivat uusiin koteihinsa pitkin joulukuuta, ja usein pikkuisen kiireellä. Onneksi on tämä blogi, jotta pysyy neulomisistaan edes vähän perillä. :)

10 kommenttia:

Uutar kirjoitti...

Ihania sukkia ihan jokainen pari! Ja tuo patjaraitamalli on erityisen kiva!

Jaana kirjoitti...

Huh, mikä sukkatehdas olet ollut😊

Nasti kirjoitti...

Kivoja sukkia! Aina on kiinnostavaa katsella erilaisia raita- ja väriyhdistelmiä, alkaa heti sormet syyhytä että millaisen itse aloittaisi seuraavaksi :)

AnniKainen kirjoitti...

Onpas mukavia sukkia, nuo patjaraitaiset varsinkin. Hmm, minullakin ois tuolla ainekset raitasukkiin kun aina jää pieniä keriä eri sukkaprojekteista.

Riitu kirjoitti...

Tyylikkäästi taltutit jämät :-)

Satu kirjoitti...

AH, patjaraitaiset hurmasivat mut heti! Tosi kivat, sä olet mun inspiraationi.

iikku kirjoitti...

Jämäsukat on parhautta =)

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Ihania sukkia. Niille onkin varmasti käyttöä näillä pakkassäillä.

Katri kirjoitti...

Patjaraitasukat rulettaa! Minusta on ihana katsella muiden käyttämiä raitamalleja ja inspiroitua niistä.
Olet ollut mahtavan ahkera. Usein ahkeruuden huomaa vasta tällaisten luettelojen muodossa, yksitellen tai muutamien erissä esiteltynä ne ikäänkuin "katoavat".

Pitko kirjoitti...

Kiitos kaikille. :) Sukkasato tosiaan jotenkin kertautuu koosteena. :D