6. syyskuuta 2015

Vastaanottosukat

Keräyksiin on kiva osallistua, ja neulon yleensä jokusen sukkaparin lahjoitettavaksikin. Varsinkin nyt, kun sukkia on tullut puikoiltani tulvimalla, on jo valmiina, mistä antaa. Yhdet mieskoon sukat tein vielä erikseen, norjalaisesta Gjestaltin Raggesta.

Nämä parit menevät johonkin vastaanottokeskukseen turvapaikanhakijoille, joilla ei ole lämpimiä vaatteita omasta takaa. Ja kuten Game of Thronesia seuranneet tietävät, winter is coming...

Näitä keräyksiä on nyt monia meneillään, ja neulojanahan vastaan kutsuun neulomalla. :) Sukat ja muut lämpimät ovat jotain pientä mutta konkreettista, kun haluaa omalta osaltaan auttaa.

Piiiiiiiiitkään työn alla ollut punainen neule on enää hihoja vailla. Neulos on niin ilmavaa, että se venähtää helposti, mutta se on myös varsin joustamatonta siinä vaiheessa, kun silmukoita pitää liikutella. Siisteintä jälkeä hihoista saan näköjään - ja vähän yllättäen - kahdella pyöröpuikolla.

Syksyn muut neulesuunnitelmat odottavat jonossa puseron takana.

Bonuspojalle pitäisi ainakin tehdä kännykkälapaset, ja sitä ennen löytää niihin sopiva lanka. Värivaatimus oli tiukka: "Harmaata, mutta ei semmoista pyjamanharmaata, eikä liian vaaleanharmaatakaan." :D Olen päätellyt, että pyjamanharmaa on sävy, jota itse kutsuisin armeijanharmaaksi. Värikarttojen läpi käyminen on onneksi vallan mukavaa puuhaa.

Kehäkukkia aukeaa kukkapenkissä nyt joka päivä, ja muutakin ihanaa värikästä on kaikki paikat täynnä. :) Syksyn alkua parhaimmillaan.

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihana punainen tulossa!

Katri kirjoitti...

Punainen neule näyttää ihanalta! Joskus törmäsin netissä listaan, mihin oli kerätty kaikki mahdolliset neulojalle sopivat hyväntekeväisyyskohteet ja muut keräykset. Harmi, etten enää muista, missä se oli. Sieltä olisi niin sopiva aina valita seuraava kohde ja mennä sen mukaan, mikä inspiroi ja mihin löytyisi sopivat langat. Vaikka sitten pyjamanharmaata ;)

Uutar kirjoitti...

Kauniita sukkia ja punainen neule näyttää niin kauniilta!

Virkattu lintu kirjoitti...

Keräykseen osallistumista olen miettinyt itsekin, olisi hienoa auttaa edes jotenkin... Ihania neulomuksia olet taas tehnyt :)

Pitko kirjoitti...

Kiitos teille. :)

Varis: Lista keräyksistä olisi kyllä hyvä!

Olin ajatellut laittaa nämä sukat Marttojen matkaan, mutta se keräys on tainnut yhdistyä SPR:n keräykseen. Sinne siis. :)