12. elokuuta 2015

Hämeen häpeämättömät!


















En ehkä neulo ihan näin raidat sinne päin -sukkaparia toista kertaa, mutta jotenkin näiden Hämeen häpeämättömien tekeminen tuntui kivalta. :)

Ekaksi loogisintahan olisi ollut tehdä sukkiin täysin random-raidat, kun materiaalina oli vihreä-sinisten kerien jämälankapussin pohjat. Seuraavaksi loogisinta olisi ollut sommitella raidat niin, että edes jotain toista sinistä riittää rannun verran, jos se edellinen nöttönen loppuu.

Mutta ihan vapauttavaa oli vaan sitten jatkaa keskiharmaalla, kun keskisininen loppui - ja siirtyä sujuvasti vaaleanharmaaseen kun keskiharmaakin oli kulutettu!

En välttämättä ole symmetriavimmaisista ihan pahimmasta päästä, mutta aika paha kuitenkin. :) Joko symmetristä tai sitten täysin satunnaista, on mottoni, ja varmaan pysyn sillä mukavuusalueella jatkossakin.

Nämä poikkeamat menevät kälyni mökille Hämeeseen, ja olen antanut ohjeeksi, että siellä myös pysyvät... ;) Ovat kyllä varmasti iloksikin viileinä syysiltoina.

Liilaraidalliset ovat paksujen sukkalankojen liila-puna-väristen viimoiset valkoisella höysteellä. Nekään eivät ole ihan satasymmetriset, mutta on niissä raidoitussysteemi sentään. Sukkamallini jalan koosta päätelleen ne ovat n. kokoa 38-39, joten eiköhän niihinkin palelevat varpat löydy.

Molemmat parit ovat varpaista aloitettuja (sen verran otin sentään huomioon langan riittävyyden tarkkailun), puikkokoko 3,5 ja jalkaterässä silmukoita 12 puikolla. Varressa lisäsin vähitellen, olisikohan leventynyt 15-16:a silmukkaan. Kirjoitin nyt tämänkin muistiin, vaikka en nyt välttämättä vähään aikaan tee sukkia paksuista langoista.

Ohuemmista langoista sukkia tosin tulee yhä vaan. :D

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tosi kauniit sukkaparit :)

Jaana kirjoitti...

Minusta nuo ensimmäiset on aivan ihanat!

Ingi kirjoitti...

Oikein suloiset raidat! Eikä niiden kanssa tarvi olla ihan pikkutarkka.

Satu kirjoitti...

Onpa taas tosi kivat! Mulla on tekeillä ihanat sukat, sinun sukkiesi innoittamana!

Uutar kirjoitti...

Hienot kummatkin - ja erityisen ihanat nuo Hämeen häpeämättömät!

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Ihania sukkia. Väri-ilottelua kerrakseen.

iikku kirjoitti...

Kivoja sukkia. Varsinkin sinivihreät on tosi kivat!

Sanna kirjoitti...

Hienoja raitasukkia!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kaikille. :) Hassuimmatkin sukat pitävät varpaat lämpiminä, joten on niillä paikkansa. :)

Satu: Ihana nähdä, mitä sieltä on tulossa! :D