29. kesäkuuta 2015

Sukkasuvea ja seuraavia suunnitelmia

Lomaan on vielä pari viikkoa, mutta kesä onneksi sentään käynnistyy hiljakseltaan. Odotan niiiiin sitä ensimmäistä ihan rauhallista aamua, kun kävelen puutarhaan paljain varpain, kahvikuppi kädessä.

Olen tähän mennessä kesää neulonut vain pieniä ja kaikin puolin kevyitä projekteja -  suunnattomasti sukkia. Tehnyt niihin erilaisia kantapäitä ja kärkikavennuksia, vaihtanut  neulomissuuntaa ja raidoittanut kaikilla väreillä. Sukat ovat hyvällä tavalla perus, mutta niihin mahtuu silti vaikka mitä.

Ja kun yksi pari on valmistunut, olen siirtynyt suoraan seuraaviin väriyhdistelmiin ja raitoihin. Langanpäitä päättelemättä. Ehkä lomalla päättelen pari langanpätkää per muu neulottu kerros. Tai ehkä jätän senkin vähän syksyyn. :D

Pitkät täpläsukat vien loman jälkeen töihin, jossa ilmastointi osuu suoraan nilkkoihin. Inspis täplien  yksivärisyyteen tuli Vihreä lanka -blogista. Teen joskus vielä täplät raikkaan valkoisenkin kanssa.

Viimeisimmän täpläparin ja harmaa-keltaraitaisten jälkeen paksujen jämälankojen pussista saa enää kaksi sukkaparia (kunhan tekee pitkät). Sitten se rasti on hoidettu, ja alan työstää muita projekteja. Niitä on jo suunniteltu kyllä. Ja uusiin kaivan langat omasta varastosta. :)

Jo jonkin aikaa työn alla olleesta neulepuserosta on sentään jo jaettu etu- ja takakappaleet. Kädenteiden reunasilmukka-asiaa täytyy vielä vähän tutkiskella. Lankana on lace-vahvuista merinovillaa, joten eipä tietenkään ihme, että paidan kanssa hiukan kestää.
Pellavainen neulekin kyllä jo houkuttaisi. Enkä ole pitkään aikaan neulonut yhtään huivia. Kaikki ihkut mahdollisuudet, ihan avoimena! :)

15 kommenttia:

Uutar kirjoitti...

Kauniita sukkia ja kivoja suunnitelmia - ihanaa kesää!

K kirjoitti...

Mä oon ihastellu tuollaisia sukkia mut en tajuu miten tuollaiset tehdäään. Osaisitko valaista asiaa ?

jayja kirjoitti...

Onpa kauniin värinen tuo neulepuseron alku!

Heidi kirjoitti...

Tunnistan tuon lomanodotustunnelman. Minulla paljaisiin varpaisiin ja kiireettömään aamuun teekupin kanssa on enää neljä herätystä. Neljä! Sitten ehtii myös viimeistellä kaikki keskeneräiset sukat ja ehkä aloittaa myös uusia, mielellään juuri noin kauniita kuin sinulla :)

Katri kirjoitti...

Ihania sukkia ja niin kesäisiä ajatuksia. Olen tänään kulkenut melkein koko päivän paljain jaloin ja se jos mikä tuntuu kesältä! Nauti kesästä ja loman odotuksesta, se alkaa ennenkuin huomaatkaan.

JennyF kirjoitti...

Ihania sukkia ja värejä!

Lotta kirjoitti...

Onpa vekkuleita sukkia! Ja mikä määrä niitä on, saispa itsekin tuollaisen viirotuksen niin olis äkkiä joululahjat valmiina ;).

Lotta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Kiva että inspiroiduit! Vastaavasti nappaan seuraavaksi mallia ja inspiraatiota noista harmaa-keltaisista mitkä tuossa ylhäällä sinulla näkyy. :)

Sanna kirjoitti...

Oi, miten upeita sukkia!

Satu kirjoitti...

Houkuttelevaa... Nuo täpläsukat ovat niin huiput, mun on ihan pakko tehdä tuollaiset. Se olkoon seuraava projekti. Kiitos. Neulepusero näyttää ihanalta ja oh, pellavainen...

Pitko kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! <3

Kaisa R: Näissä täpläsukissa kuvio menee näin:
- harmaa raita (raita on aina 1 krs.)
- punainen raita
- punainen ja harmaa: pun. silmukka, harmaa silmukka jne.
- punainen raita
- harmaa raita
- sininen raita
- sininen ja harmaa: sin. s.,harmaa s. jne. siitä sitten eteenpäin:)

Lotta: Ensin niin kuin nauratti, mutta sitten tajusin, että ei tuo ihan kaukana ole todellisuudesta, jos en päättele langanpäitä vähän nopeammin jatkossa... :D :D

berenike kirjoitti...

Ihania kesäprojekteja! Pitää iteki sortua tuohon sukkakuvioon!

iso gnu kirjoitti...

Ihania sukkia!

Riitu kirjoitti...

Oi oi, nuo harmaa-keltaiset on aivan parhaat!