25. helmikuuta 2015

Sukkia tarpeeseen

Vihreä pari oli hätätilatyö: tapasin ihmisen, jolla oli huutava villasukkien tarve. Vihreä lempiväri oli mainittu, mutta tiesin, että varastoissani ei ole mitään sopivaa. Kello oli melkein 21 ja kotimatkan varrella Citymarket - 7 veljestä, minkäs teet. Joskus on kiire saada työ alulle.

Ymmärrän erittäin hyvin monet lukemani kommentit 7 veljestä -langan nykyisestä laadusta. Muovisen tuntuista ja nihkeää neuloa. Vanhat erät ovat ihan eri tuntuista lankaa, mutta varastoni hupenee... Kohta on keksittävä uusi, paksu luottolanka.

Siroa jalkaa varten silmukoita oli vain 12 puikolla, koko 38.

Sinisiä sukkia sain tehdä huolella ja rakkaudella. Kokeilin ensi kerran uusia Knit pron neliskanttisia metallipuikkojani. Tykästyin. Silmukat pysyvät hyvin kyydissä, vaikka puikon pituus on vain 15 cm. Neliskanttinen puikko sopii aika tiiviille käsialalleni.

Molemmat sinisen sävyt ovat Maijaa. Alkuun silmukoita oli 15, ennen ristiinvahvistettua kantapäätä vähensin 14:a ja jalkaterän puolivälissä vielä yhdellä. Ei mikään lötkömöhkösukka, mutta mahtunee hyvin (kevät)kenkiin. :)

8 kommenttia:

Uutar kirjoitti...

Kauniita sukkia kumpikin pari ja nuo vihreät sävyt ovat kivat yhdessä! Neliskulmaisiin puikkoihin olen minäkin tykästynyt!

Jaana kirjoitti...

Kauniit sukat olet neulonut! Seiskaveikalla tulee kyllä sukat nopsaan ja siinä on kivoja värejä.

Lotta kirjoitti...

Kivat sukat!

Raidallinen Kilpikonna kirjoitti...

Ihanat sukat! <3

Katri kirjoitti...

Kauniita sukkia olet kutonut. 7 Veikassa on valitettavasti niitä huonoja puolia, mutta toistaiseksi hyviä (mm. saatavuus, hinta, värit) kuitenkin enemmän.

Satu kirjoitti...

Hyvät sukat. Tykkään sinisten simppelistä varsikuviosta...pidänpä mielessä!

Nonnu Neuloja kirjoitti...

Kauniita sukkia! olis mukava kokeilla niitä metallisia kantikkaita :)

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :) Ihmettelin hetken, että mikä sinisissä sukissa tuntui niin vieraalta, mutta kuvissahan ei näy sukansuun vaaleansinistä resoria. :)