8. marraskuuta 2014

Isälle huopaset

Neuloin Novitan ohjeella (2008, talvi) valtavat tossukat, vuorasin pakastepusseilla ja pistin pesten. Nämä huopuivat kerralla hyvin - jopa niin hyvin, että tossun muotoilu malliinsa kävi voimailusta. Onneksi oli käytettävissä myös ihmislesti, jolla on sopivan kokoiset jalat. Ja kuvausassari, joka lisäsi kuvaamiseen jännittävyyttä.

Intouduin kiinnittämään ylimääräistä huopumista estävät pakastepussit vähän turhankin hyvin. Olisin ehkä mieluummin voinut hyväksyä pienen riskin kiinni huopumisesta, enkä ommella pusseja niin pieteetillä. Huopuneeseen tossuun uponneen langanpätkän irrottaminen ei ollut pelkästään helppoa.

Neuloin tossun kaksinkertaisella langalla, mustalla Huopasella ja ruskealla Päkällä. Lopputulos ei onneksi ollut likaisenharmaa, vaan jotenkin rustiikkinen värikombo. Reuna olisi kiva huolitella vaikka pykäpistoin, mutta taidan odottaa, että isä on sovittanut näitä jalkaansa. Jos kokoa täytyy vielä muokata, se onnistuu helposti kastelemalla tossu uudelleen, mutta koristelanka saattaisi pistää vastaan.

Jotain hyvin jouluistakin on ollut puikoilla. Hain virikkeitä Ravelrystä, ja muokkasin tarkoituksiini sopivan tontturivin. Sukat ovat oikeasti valmiit jo. Kokonaisuus kuvataan joskus, kun valo riittää...

12 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minäkin tein joskus Novitan ohjeella nuo tossut. Silloisen taloyhtiön pesukone vaan ei tainnut olla tarpeeksi tehokas, sillä huopuminen ei oikein ottanut onnistuakseen. Pitänee testata nyt uudestaan, kun on oma hyvä pesukone. Tontturivi on suloinen! :)

Jaana kirjoitti...

Kiva lahjaidea isälle! Ja ai että miten söpöjä tonttuja :)

iikku kirjoitti...

Mainiot tossut! tuosta huopasesta vaan irtoo kauheesti nöyhtää pesukoneeseen ainakin meillä. Tontutkin näyttää kivoilta!

Ingi kirjoitti...

Kivat tossut ja varmasti tarpeelliset! Minä olen tehnyt monia tossuja, miesten ja naisten kokoja ja tuntuu, että aina ovat saajat olleet tyytyväisiä. Minäkin laitan ennen huovutusta muovipussin sisään, kiinnitän muutamalla pistolla.

La La kirjoitti...

jopa minä olen onnistunut huovutushommassa , se oli tosin saunamyssy , mutta ahkerassa käytössä avantosaunassa , ja venytykseen käytin kulhoa :) tossuja en ole kokeillut , mutta sulla ilmeisesti on ohje ..
assarille terkkuja (:

berenike kirjoitti...

Todella kivat huopatossut, ja mikä ihana tontturivi sieltä onkaan tulossa!

Sanna kirjoitti...

Superkivat tossut ja takuulla lämpöiset!

Maritta kirjoitti...

Hienot tossut ja upeat tonttusukat! Hauska idea :)

Uutar kirjoitti...

Kivannäköiset huopatossut ja varmasti myös kivan tuntuiset! Ja niin suloiset tonttusukat!

Satu kirjoitti...

Hienot!! Ja ihana tontturivi!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista. :) Tossut tosin menevät isälle vasta jouluksi: unohdin liukuesteaineen niiden pohjasta. Isäinpäivälahjaa leikki sitten itse tehty näkkileipä! :D

Iikku: Täytyypä mennä tarkistamaan pesukoneen nukkasiivilä.....

Unknown kirjoitti...

Voi miten hauskalta näyttää tontturivistö, varmasti on upeat sukat noista valmistuneet :)