6. marraskuuta 2013

Kirjaneuleita


Kun pitää sekä neulomisesta että kirjoista, neulekirjoja on välillä niin mahdoton vastustaa. :)

Veera Välimäen Lankaleikistä, Jonna Hietalan Kerällä- ja Vesdis Jonsdottirin toimittamasta Islantilaisia neuleita -kirjoista tulee ennen pitkää tehtyä jotain: niissä on paljon kivoja malleja.

Mikä parasta, ne ovat kaikki kauniita kirjoinakin. Fiilistely on vähintään puolet ohjeiden selailun ilosta. 

Veeran kirjasta olen aloittanut kalanruotopipon pikkuisena välityönä joululahjaneulojaisten lomassa. Lanka ei ole sama kuin ohjeessa ja tiheyskin on vähän sinnepäin, joten koko on vielä mysteeri.

Mutta ellei se nyt ihan saavilta ala vaikuttaa, taidan neulaista joka tapauksessa valmiiksi ja mittailla sitten ystävien ja sukulaisten päitä sillä silmällä. ;)

Islantilaisia neuleita on koonnut yhteen perinteisiä, paksuja kuvioneuleita ja samaan henkeen mutta modernilla otteella tehtyjä muita neuletöitä. Hienoja neulemekkoja on useampikin, ja aivan ihana baskeri.

Kerällä-kirjasta vuoroaan odottaa ainakin yksi villapaita. Malli on sellainen, mistä pidän - selkeä ja simppeli, ja siihen voi halutessaan tehdä myös jonkun oman pienen muunnoksen.

(Eräs kanssaneuloja haaveili, että voisipa jäädä neulotteluvapaalle. :) Se olisi kyllä niin mukavaa. :))

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Voi että, neulotteluvapaa olisi ihan mahtava juttu! :D

Pitko kirjoitti...

Sanna: Niin olisi. :) Langatkin olisivat jo valmiina... ;)

Tuija kirjoitti...

Kiva, että olet löytänyt Islantilaiset neuleet (ja ne muutkin kirjat, ei sen puoleen)! Käännöksen tarkasti ja muokkasi tämä tätönen. :)

Pitko kirjoitti...

Tuija: Oi! Hienoa! Nyt ohjeita katsastaa ihan eri silmin. :) On kyllä ihana kirja.