9. marraskuuta 2013

Tähtisukkia

Olen muutaman rakkaan ihmisen luottosukankutoja. Täytän jokajouluisen tehtäväni ylpeydellä, lämmöllä ja päättäväisyydellä. ;)

Äitini käyttää villasukkia koko ajan, ei neulo niitä enää itse ja "hyvä sukka" on tarkkaan määritelty: varsi on lyhyehkö, jalkaosa sileää oikeaa, väritys ja kuviointi konservatiivisia. :)

Kaikenlaiset sukat hän on aina ottanut ilolla vastaan, mutta tottahan sitä yrittää neuloa saajalle mieluiset. Jotain pientä erilaista yritän kyllä näihin aina keksiä.

Tällä kertaa tulee kirjottuja tähtiä, vai pieniä kukkiako nämä olisivat. Teen niitä vielä muutamia lisää, epäsäännölliseksi kuvioksi, joka jatkuu jalkaterään.

Isäkin saa sukat. Sukkien kuviota nimitän vohvelikangasneuleeksi, mutta kai sille joku virallisempikin nimi on. :)

Sininen lanka on Jannea. Harmaa Jämsän huopatehtaan sukkalankaa - aika valloittava ja "alkukantainen" tuttavuus. :)

11 kommenttia:

Inari kirjoitti...

Miten vohvelia tehdään? Haeskelin just vähän aikaa sitten vastaava pintaa sukkaprojektiin, mutten ihan keksinyt miten sen saisi aikaan.

Lotta kirjoitti...

Oi miten kivoja sukkia! Nätit nuo tähdet :).

Krisse kirjoitti...

Kauniita ovat! Minäkin olen parhaan ystäväni sukkatoimittaja ja mielestäni se on varsin ihana toimi, koska tietää sukkien olevan aina tarpeelliset sekä odotetut.

iikku kirjoitti...

Kauniit =) Minä olen vanhempieni ja veljieni sukantoimittaja =)Kauniita sukkia! Ihana tuo vohvelineule. Miten sinä sen teet?

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

"Vohvelissa" on aina *2 krs oikein ja sen jälkeen 2 krs 2 o, 2 n*. Teen 2 o, 2 n -kerrokset samoin kuin resorissa, tulee yhtenäisen näköinen.

Vohveli joustaa sileää enemmän, joten jos tahtoo napakkaa, kannattaa justeerata silmukkamääriä/puikon kokoa tavanomaisesta. Erittäin hyvä niille, joilla sukan varsi ei saa kiristää. :)

Sanna kirjoitti...

Kauniita sukkia! Kivat nuo pienet tähdet, tuovat mieleeni metsätähdet. :)

Uutar kirjoitti...

Nättejä sukkia valmiina ja tulossa - ja erityisen kivat ovat nuo tähtisukat.

Pitko kirjoitti...

Kiitos, kiitos. :)

Ja oi, metsätähtiä ne onkin! :)

Satu kirjoitti...

Rakastuin noihin tähtiin ihan heti, hurmaavat!! Täälläkin sukkaa pukkaa, kirjavanlaatuisia, niihin ei tähdet sovi. Mutta nyt pitää kehitellä jotakin tähtimäistä, innoittamanasi! Kiitos!

Anna kirjoitti...

Inspiroiduin hirmuisesti tuosta siun vohvelikuviosta ja nyt on jo kahdet sukat pukinkonttiin vohvelilla väsätty! Kiitos inspiraatiosta!

Pitko kirjoitti...

Voi, kiitos molemmille. :)