5. kesäkuuta 2013

Välipalajuttuja ja helman mittausta

Neulepeukalo toimii, mutta viher- ja jauhopeukaloni ovat kyllä keskellä kämmentä. ;) Mutta onhan se mukava edes yrittää kasvattaa silmäniloa ja syötävää.

Raparperille yritin viime kesänä keksimällä keksiä käyttöä. Piirakat ja muffinssit, joo, mutta varsinainen ahaa-elämys oli raparperimehu. Tänä kesänä meno vaan paranee: olen löytänyt raparperisiirapin.

Pistin vähän vähemmän sokeria kuin ohjeessa ja lisäsin hunajaa. Kylmän teen, limen, kuplaveden ja valinnaisen yrtin kanssa ihan taivaallista jääteetä. Sitä onkin kipattu helteessä kaksin käsin.

Villinä kasvavista pihamaan nokkosista on tullut kavereita, kun niitä on alkanut syödä. :) Ryöpättynä ja hyvin valutettuina valmiita pakkaseenkin.

Ja sitten se kaikkien sunnuntaiviljelijöiden kuningaslaji: tomaatit.

Isäni näkemys tomaatinviljelystä on tällainen: 1) Osta ensin siemenet. 2) Käy sitten ostamassa taimet. 3) Hae loppukesästä tomaatit torilta. ;) Meillä on kyllä komiat taimet, sillä sain ne valmiina ystävältä. Kolmoskohta jää nähtäväksi.


Tänään olikin pitkä matka tälle asiantapaiselle: Viimeisin sovitus raitamekosta kertoi sen oleellisen asian, että se istuu hyvin, mutta on ihoa myötäillessään myös aika paljastava.

Jos se lisäksi olisi kovin lyhyt, minuun voisi kyllä ujous iskeä. 

Taidanpa jatkaa sille pituutta ainakin puolisääreen. Saattaa olla, että neulos joustaa sen verran, että liikkuminen onnistuu ilman halkioitakin.

Eli ihan vielä ei olla helmapituudessa.

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Sinä se olet ahkerana siellä, reipas! Raita näyttää hyvältä.
Minä ostan parvekkeelle amppelitomaatin, sillä pärjää pitkäälle! :D

Jaana kirjoitti...

Mekkohan etenee vauhdilla!

Minäkään en ole mikään viherpeukalo :). Viime kesänä kyllä yritin, mutta mikään kasvi ei selvinnyt hengissä syksyyn asti. Tänä vuonna ostin pari tekokukkaa parvekkeelle, että on edes vähän vihreetä!

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Satu. :) Nämä minunkin tomaattini ovat jotain "parvekelajia", mutta kyllä yksi niistä on jo puolimetrinen. Ja kukkii! :D

Hei Jaana, kyllä se mekko vielä valmistuu. :) Miten olisi lisäksi joku virkattu tai neulottu viherkasvi parvekkeelle? :) Sinulla on niin ihania luomuksia!

La La kirjoitti...

oho , noin pitkällä mekko !

Pitko kirjoitti...

Tuon kuvan jälkeen on jo tehty seuraava sininen raita. :)