27. maaliskuuta 2013

Perustupsunkainen


Mittasin, laskin, loin 96 silmukkaa ja tein myssyn. Suunnitelmat olivat vähän toisenlaiset, mutta tällainen siitä tuli.

Alun perin olin ajatellut vuorillista, pitkää hiippaa. Kun ympärysmitta olikin juuri sen sentin verran tarvittua pienempi, muutin kurssia. Purkaa en malttanut, sillä tällaisellekin on itse asiassa ihan oikea tarve: peruspipa, lämmintä ja tiivistä silkki-villaa. Ehkä se vuoritettu versio voi odottaa ensi talvea... Alkaa nimittäin vähitellen tuntua siltä, että tämäkin talvi saattaa joskus loppua. :)


Ystävälle neulotut lohtusukat pääsivät kuvaan, sillä niissä on hassu pieni juttu. Olin kurssilla, jossa oli pari tuntia aikaa neuloa, mutta lila lanka loppui kesken. Piti valita, että olenko neulomatta vai teenko sukista pikkuisen eripariset... Olipa muuten tuskaisa päätös. ;) Toisaalta näin niihin tuli ihan osuvaa symboliikkaa: vähän epätäydellinenkin voi olla hyvä ja riittävä. :)

Sain Maijalta Things to make and do:sta 8 satunnaista asiaa itsestäni -haasteen. Taidan jakaa hauskan tehtävän 8 seuraavaan postaukseen.

1/8: Tykkään äänikirjoista. Neulominen ja kirjojen lukeminen eivät oikein onnistu yhtä aikaa, mutta kuullun ymmärtämisen voi yhdistää kutimeen. :) Neulon siis usein luurit korvilla, ja cd:llä pyörii dekkari.

Nappaahan 8 satunnaista asiaa -haaste täältä itsellesi. Jos olet tehnyt sen jo, muutetaan se sinulle muotoon "8 N:llä alkavaa asiaa itsestäsi". :D

9 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onpa nätit raitasukat! Mullakin pyörii neulonnan lomassa dekkarit, tosin yleensä dvd:tä, äänikirjat ei ole oikein tavoittanut minua yleisökseen ;).

Pitko kirjoitti...

Sukista tuli kyllä hassunhauskat, tykkään itsekin. Toivottavasti saaja myös. :)

Satu kirjoitti...

Kiva pipo! Ja nuo sukat, tykkään edelleen! Epätäydellisyys on vain hyväksi.

Hyviä aurinkopyhiä!

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Satu. :) Ihanasta auringosta on nautittu joka solulla. :)

Mevrouw Walvis kirjoitti...

Huisan kivat sukat, taidanpa itsekin laittaa yhdet raitapolvarit puikoille! Mulla on tapana kuunnella äänikirjoja työmatkoilla ja kävellessä - yksi suurimpia suosikkejani on Stephen Fry. Jos tykkäät Harry Pottereista, kannattaa lainata kirjastosta cd:t Fryn lukemana, niistä on hupia tuntikausiksi:)

Pitko kirjoitti...

Kiitos, ja hyvä idea: Taru sormusten herrasta riitti päiviksi, Harry Potter ei varmasti jää paljoa jälkeen! :) Stephen Frykin on mainio.

Anna kirjoitti...

Ooh! Onko sinulla joku ohje noihin ihaniin Totoro-lapasiin? Miekii tahdon tehdä tuommoiset! Ne ovat hurmaavat!

Pitko kirjoitti...

Anna: Ravelryn loputtomasta aarreaitasta löytyy ohje: http://www.ravelry.com/patterns/library/norwegian-totoro-mittens

Ne ovat kyllä hyvän tuulen lapaset! Minäkin tykkään. :)

Anna kirjoitti...

Jippii, kiitos! Jos vielä tänä keväänä jaksan, niin tuommoiset kyllä väsään. Viimeistään ensi syksynä ainakin!