30. tammikuuta 2017

Pehmeitä palloja ja muuta joustavuutta

Meillä on nyt niin eri näkemykset blogin ulkoasusta, Bloggerilla ja minulla. Jos saan sijoitettua kuvat mukavasti, se ei huoli tekstiä mukaan. Kuva saattaa jumittaa keskellä sivua ja tekstipalsta tehdä mitä tykkää. Viimeistään älypuhelimen näytöllä kaikki menee hurlumhei.

Tämmöiset kertovat isomman konehuoneremontin tai oman opiskelu-urakan tarpeesta, eikö vaan. Mutta koska tämä on blogi eikä vuotava lämpöpatteri, harrastus eikä tiukka työprojekti, minä ajattelin nyt vaan vähän myötäillä. Että laitetaan kuvat ja tekstit sitten niin kuin mihin Blogger suostuu. Minä opettelen elämään tässä (visuaalisesti) hallitsemattomassa maailmassa ja annan kulkaa kuvien ja sanojen virrata vaan. :D

Näihin tunnelmiin sopiikin sitten aika hyvin esitellä tonttupalloja ja muita joulukoristeita tässä tammikuun loppupuolella.

Lammaspallossa käytin osaa Baa-ble-pipon kuvioista. (Pipo-ohje on nyt kai jo maksullinen.) Samettinauhan sai pysymään tiukasti paikoillaan, kun kiinnitin sen ensin isoon nappiin ja napin sitten pallon sisälle.

Late-lampaan ohjetta seurailin soveltuvin osin. Helmineule näytti jämäkämmältä kuin tuplahelmineule näin pienessä koossa ja jotain muutakin pientä muokkailin. (Tästä lammaslaumasta puuttuvat muuten vielä lammaskuvioidut kämmekkäät. Täytyy yrittää saada kuva niistäkin, vaikka todennäköisesti ja jopa toivottavasti ne ovat jo vähän käytössä nuhjaantuneet.)
Tonttupallossa käytin pari vuotta sitten sukkia varten piirtämääni tontturiviä. Latea lukuun ottamatta kaikissa näissä on täytteenä langanpätkien päättelystä jäänyttä lankaa. Muoto on näin täytettynä ehkä vähän vaikka pumpulia eläväisempi, mutta kokonaisuus ekologisempi. :) Lintu on tehty Bluebird of Happiness -ohjeella, joka on tosi kiva. Pienten kappaleiden ompeleminen yhteen Late-lampaassa kysyi kärsivällisyyttä, joten yhtenä kappaleena tehtävää lintua osasi arvostaa. Sillehän olisi kannattanut ommella silmätkin, näköjään. :)

Ihan kaikki joululahjat eivät ihan totta puhuakseni olleet vielä tässä. Tätä seuraavissa postauksissa ei sentään kuitenkaan enää ole tonttuja! :D

8 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Niin söpöjä koristeita! Varsinkin nuo lampaat <3

Uutar kirjoitti...

Kivoja koristeita - sympaattinen Late! Ja mikä hurja määrä kauniita lahjaneuleita!

Ingi kirjoitti...

Aivan ihania koristeita!

Katri kirjoitti...

Late on ihan huippu! Ja niin kauniita lahjaneuleita! Minäkin kerään nuo päättelystä jääneet langanpäät talteen. Jos ei muuten huomaa tehneensä paljoa käsitöitä, niin viimeistään kyseisen purkin täyttyessä.

La La kirjoitti...

Ai kun söpöjä! Ja kasasta pilkistää mäyräkortti <3

iikku kirjoitti...

Söpöjä! Hirmuinen kasa lahjoja ja tuossa ei edes ole kaikki!? Mä sain aikaiseksi kaksi joululahjaa, joten ihan huikee kasa!

Virkattu lintu kirjoitti...

Tosi ihania neulomuksia 💛 Söpö neulelintu sopisi hyvin koristeeksi keväiseen oksaan hiirenkorvien kaveriksi!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista. :)