14. kesäkuuta 2016

Kesätweed

Nämä kuvat ovat nyt vähän kasvottomia, päättömiä, jopa, ja rinta on rottingilla, mutta kunhan neule näkyy. :)

Tein pitkästä aikaa puseron ihan ohjeen mukaan. :) Ohje on Veera Välimäen Folded (maksullinen, Ravelry), ja oikein kelpo ohje onkin.

Koon kanssa oli hieman säätämistä. Vaikka oma neuletiheys vastasi aika tarkalleen ohjeen tiheyttä, M-koosta oli tulossa ihan hirveän suuri. Mutta koska olen niin tottunut omiin neulesävellyksiini, olen parkkiintunut myös sovittamaan hyvissä ajoin... Niinpä purin ja jatkoin S:llä. Elämismaailmassa valmiin koko on kyllä varmaan lähempänä L:ää.

Neuleen yläosa ei taida vastata oikein minkään koon kavennuksia, mutta kavensin niin kauan, että sain hyvän kokoisen kaula-aukon ja mukavasti istuvan puseron. 

Lanka on Regian 4-säikeistä Tweediä. Siinä on 70 % villaa ja loput tekokuitua, ja se taitaa olla periaatteessa sukkalanka. Lanka ja neule ovat kyllä kovin pehmoisia, eli hyvin käy muihinkin neuleisiin. Käytin pääosin nelosen puikkoja, jotta sain ilmavan, laskeutuvan pinnan ja puseron.

Tykkään mallista tosi paljon ja teen sillä saman tien toisenkin puseron. Tämä käy vähän kaiken kanssa - hameen, housujen, ja tällaisena koltun päälle heitettävänä kesälämmikkeenä myös.


8 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hienosti istuu sinulle tuo neule, joten onnistuneesti sovellettu:) taitaa olla minullakin samainen neule keskeneräisten kasassa.... Mutta nyt on menossa virkkuuvaihe niin mikään neule ei edisty:)

Ingi kirjoitti...

Tosi nätti pusero! Langan tweed-mäisyys antaa viehättävän vaikutelman.

Emma kirjoitti...

Useimmat näkemäni versiot tästä puserosta ovat olleet huomattavasti telttamaisempia, lieneekö syy sitten tuossa kokoon valmiiksi upotetussa väljyysvarassa? Tämä versio on kyllä mainio, tweed-lanka sopii malliin kuin nenä päähän!

AnniKainen kirjoitti...

On kyllä näpsäkän näköinen pusero. Minä vannoutunut villatakki-immeinen olen alkanut haikailemaan villapaidan perään ja joku tuollainen simppeli malli olisi just hyvä.

sade kirjoitti...

Onpa kaunis neule <3

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

Emma: Vartalo-osasta olisi kyllä helposti tullut valtava... Tuohon malliin toki sopii pieni väljyys, koska yläosan on kai tarkoitus olla verrattain tyköistuva. Näistä mun kuvista sitä ei nyt näe, mutta tässäkin puserossa oikeasti on kivasti tilaa. :)

Heidi kirjoitti...

Tuohan on ihan täydellinen! Ja tweed on i-h-a-n-a-a :)

Uutar kirjoitti...

Kaunis neule ja ihanan näköinen lanka!