24. maaliskuuta 2016

Hihoista ja astioista

Täällä tänään pieniä, arkisia asioita. Kyltissä voisi lukea myös "koneessa puhtaat astiat", mutta tulipahan nyt vähän kattavampi kehoitus. Ei ole kuulkaa yks eikä kaks aamua, kun olen hylännyt omankin kahvimukini tiskipöydälle ja rynninyt kohti ulko-ovea.

Teksti on tehty opiston maagisella koneella, joka kirjoo ihan itsekseen. Pehmeäksi kulunut pellavankappale suostui asettumaan kehyksiin jopa melkein suoraksi.

Vihreät irtohihat ovat nyt melkein valmiit, se toinenkin kappale, siis. Mietiskelen vielä, että pitäisikö purkaa päättely ja käyttää edes hitunen jotain toista väriä. Sellaisia eleettömiä, kaiken kanssa käyviä lähdin kyllä tekemään, mutta onhan se myös hivenen tylsää. Pienet pintaneulekuviot tuli sentään lisättyä, etten ihan nukahtaisi neuloessa.

Pääsiäistuunaus iski tänä vuonna aika varhain. Ja ylipäätään iski; aika ajoin pääsiäinen menee ohi ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Rairuoho rehotti jo hyvissä ajoin ennen palmusunnuntaitakin. Lanseerasin myös käsitteen "kausimunat" (vrt. kausivalot, ent. jouluvalot) ja ripustin munia keittiön ikkunaan jo pari viikkoa sitten. Ja kun en muuta enää keksinyt, kaadoin keltaisia ja oransseja villapalloja skumppapullon korkkien päälle kulhoon ja kutsuin koristeeksi. :) Hyvin menevät siinä Lenin-kuvan seurana!

Muutenkin on kaikenlaista keltaista tekeillä tai ainakin mielessä. Okrankellertävä villatakki valmistuu piakkoin. Keltaista, ohutta pipoa tekisi mieli. Kevät on, siis.


5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hyvälle näyttää irtohihat! Iloista pääsiäistä sinne kausimunien keskelle :D

Uutar kirjoitti...

Hauska kirjomus ja hyvältä näyttävät irtohihatkin! Ja ne kausimunat - ihan loistava keksintö :)

Marja Kyy kirjoitti...

Aivan olin tuolilta pudota tuon termin "kausimunat" kanssa! ;D

Kuinka napakka käsky voi olla samaan aikaan noin elegantti? Ihailen.

Sanna kirjoitti...

Mainio kyltti, tarpeen olisi meilläkin!

Pitko kirjoitti...

Kiitos mietteistä, niitä on aina kiva lukea. :)