22. marraskuuta 2015

Kirjokalsut

Sukupolvien silmukat -kirjassa tällaisia "säärisuojia" kutsutaan kalsuiksi. Kalsuilla suojattiin parempia sukkia kirkkomatkalla tai sitten vaan sääriä naarmuuntumiselta pöpelikössä, kertovat.

Kyllä ne lämmittävätkin. Näiden kanssa voisi kulkea varrettomissa kengissä ehkä kauemmin syksyllä, ja kovilla pakkasilla voivat lämmittää kinttuja housujen alla. Housujen päälle nämä eivät mahdu, tein sen verran napakat.

Silmukoita on 72 koko matkalla, kolmosen puikoilla. En levennellyt enkä kavennellut, sillä kuviota olisi joutunut muokkaamaan, ja se on mielestäni kiva tuollaisenaan. Kuvio on Sukupolvien silmukoiden sukkamallista. Kertasin sen kolmesti ja päätin resoriin. Langat ovat vanhaa Nallea ja Maijaa.

En ole viimeistellyt näitä vielä mitenkään langanpäiden päättelyn lisäksi. Kirjoneuleen ansiosta suljettu neule on aika tiivis, joten pingottamalla ei välttämättä tulisi niin hyvää jälkeä; pingotettava sivu saattaisi jäädä kupruiseksi. Ehkä vaan höyryttelen, ellen parempaa keksi.

Näistähän näkee jo pitkälle, että ovat menossa joululahjaksi, eikö vaan. :D Mutta käsittääkseni lahjan saaja ei lue blogia, ja varmuuden vuoksi en mainitse, että kenelle ovat menossa. Näitä juttuja.:)

10 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihanat värit! Kyllä kelpaa astella vaikka siellä pöpelikössä:)

Nasti kirjoitti...

Kylläpä olis kalsuille tarvetta täälläkin. Jospa tästä saisin sykäyksen ja alkaisin tehdä jotain tuosta kirjasta, se on täynnä ihania malleja mutta yksiäkään en ole vielä toteuttanut!

-P- kirjoitti...

törkeen hienot! Kalsuista tulee kyllä muuta mieleen, ku säärystimet. Aattelin otsikon luettuani, että ootpas tehny ison työn, kirjoneuleiset kalsongit....! Heh!

Nonnu Neuloja kirjoitti...

Taas niin kauniit värit ja kuvio! Ihania ideoita saa täältä sinun blogista. Mä olen todennut, että polvisukat tai säärystimet on ihan huiput. Olen yrittänyt pitää enemmän mekkoja syksyllä ja säärystimien kanssa se on onnistunut oikein hyvin tähän asti. Ei tule kylmä :)

Heidi kirjoitti...

Kalsu onkin ihan uusi sanatuttavuus! Kauniilta näytttävät ja lämpöisiltä myös :)

Uutar kirjoitti...

Kivan väriset kalsut!

Ingi kirjoitti...

Kyllä ovat kauniit!!!

Sanna kirjoitti...

Nätit säärystimet, mainio lahja!

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Ihanat säärystimet. Värit sopii niin hyvin toisiinsa. Kaunis malli. VAu.

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista! <3

Kalsut oli minullekin ihan uus termi, ja kalsareiltahan se sanana kalskahtaa. :D