27. huhtikuuta 2015

Sukkaharjoituksia: Ympyrästä neliöksi -kantapää

Squircle-ohjeesta Ravelryssä saa nyt ehkä parhaan kuvan tämän kantapään hauskasta rakenteesta. Minulla ei ollut näihin sukkakuviin oikean kokoisia jalkoja. Kuviin tuli myös hieman ylimääräisiä jalkoja ja muitakin osia, niin kuin meillä käy, kun avaa pihanpuoleisen oven, ja koettaa saada valoa peliin.

Malli käy mainiosti raitasukkiin. Ohje on siitä kunnianhimoinen, että siinä selitetään kantapään rakenne laskutoimituksia myöten. Oman sukan silmukkamääristä voi sen perusteella kirjoittaa vaikka lausekkeen, jos sellainen luonnistuu. :) Nämä on tehty ohjeen spekseillä ja kahdella pyöröpuikolla. Looppaaminen onnistuu myös varmasti, mutta sukkapuikoille voi tulla liikaa ruuhkaa leveimmässä vaiheessa.

Kun tavallisessa lappukantapäässä vain kavennetaan silmukoita sen jälkeen, kun lapun sivusta on poimittu silmukat, tässä sekä lisätään että kavennetaan. Kantalapuksi neulotaan kapea liuska aina oikeaa, minkä jälkeen jalan alle jäävän kantapään osaa levennetään.

Sukan jujuna ovat siistit raidat myös kantapäässä sekä pitkä, näkyvä kiila, joka on jännä elementti. Oiva jämälankatyö vähäisemmillekin lankamäärille. Näissä on Nallea ja Maijaa.

4 kommenttia:

Uutar kirjoitti...

Oo-miten hieno kantapää! Ja kauniit raitasukat!

Katri kirjoitti...

Kauniit sukat olet tehnyt ja totta, jännä tuo kantapää. Itse olen pysytellyt ihan tavallisessa kantapäässä, mutta ehkä pitäisi ihan vaihtelun vuoksi ja haasteena itselleen tehdä joku hieman erikoisempi. Niitä tuntuu nyt olevan jos millaisen geometrisen kuvion mukaan tehtynä;)

Jaana kirjoitti...

Hienot sukat, mutta kylläpäs tuntuu vaikealle tuo kantapää. Olen kyllä niitä, joille ei kaikki jutut aukene ennen kuin vasta sitten kun neule on puikoilla.)

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

Varis: Jep, vaihtelu pitää virkeänä. :)

Jaana: Luin ihan ohjeenkin, kun rakenne ei muuten auennut. :D Ihan looginen se oli kyllä sitten neuloessa.