31. maaliskuuta 2015

Kauluri, josta en hahmota jotain oleellista

Tämä pulmapeli on odottanut ratkaisua jo hetken aikaa. Otin taas ohjeen esille ja aloin käännellä palasta.

Ok, ensin pätkä laitetaan keskeltä kierteelle, jotta siitä tulee möbiuksen kuvio  - check.

Sitten ohjeessa neuvotaan, että "adjust the two edges in a way that they are side by side. Join the inner edges by sewing." Hmmm, inner edges - joten alku- ja loppupätkien sisäsivut ommellaan yhteen, eikö? Harsin sauman jämälangalla, ja kääntelin lisää.
Kierteen puolella meno näyttää ihan uskottavalta, mutta ohjeen viimeinen vaihe ei jotenkin mene putkeen.

Lopuksi kun pitäisi vain "turn the collar in half so the ends lie almost side by side," mutta tästä ei vaan tule saman näköistä kuin kuvissa eikä se istu omalla kaulalla yhtään paremmin kuin patsaallakaan.

Kai se siis on tarkoitus, että kauluri pysyy kasassa ihan omin voimin, eikä sitä tarvitse joka kerran rakentaa atomeista alkaen, kun sen pukee päälle...! :D

Ehkä tässä on vaan vielä jotain, mitä en ymmärrä, täytyy jättää hautumaan. Valaistusta odotellessa neuloin äidille sukat. Tasaraitaa Jannesta ja 7 veljeksestä; helppoa ja ongelmatonta. :)

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kuulostaapa hankalalle! Onko muista Ravelryn projekteista apua? Kaunis kauluri kuitenkin:)

Heidi H kirjoitti...

Tällainen ongelmanratkaisu kiehtoo, joten pakko kommentoida :) eikö side by side tarkoita sivut vierekkäin, siis tuolla tavalla kuin tuossa ensimmäisessä kuvassasi, mutta niin, että huivin päät on vierekkäin (vedetään tuon kuvan tilanteessä niin sanotusti huivin päitä ulospäin niin, että reunat pysyy vierekkäin). Ja sitten se sivu huivin päistä ommellaan yhteen, ei huivin päitä. Sorry, en osaa selittää selvemmin, en tiedä saako tästä yhtään selvää, mitä tarkoitin, tosi hankala selittää kirjoittamalla.
Kauniit sukat!

Pitko kirjoitti...

Kiitos teille; kyllä tästä vielä kauluri tehdään.. ;)

Täytyy paneutua myös R:n projektisivuihin. :)

Heidi: Juuri näin - tämän tyyppiset ongelmat eivät jätä rauhaan ennen kuin asia on selvitetty! :D

Tuo kakkoskuvan möykky antaa vähän epäselvän kuvan, mutta jos tarkoitit sitä, että huivin sivupätkät (ei päät) ommellaan yhteen, niin näin tässä on tehty.

Mutta joko silti siinä kohdassa tai viimeisessä käännöksessä on minulla vielä jotain pielessä. Pohdinta jatkuu... :)

Uutar kirjoitti...

Mutkikkaan kuuloinen pulmapeli - odotan mielenkiinnolla ratkaisua!
Ja kauniit sukat!

Minna-Kaisa kirjoitti...

Tuo ohje on todella hankala tulkita. Voisiko olla niin, että pitkiä sivuja asetellaan yhteen ja ommellaan ne lyhyeltä matkalta? Projektikuvia katselemalla saa vaikutelman, että lyhyitä sivuja ei olisi ommeltu yhteen. Ohjeen suunnittelijaltahan voit vielä kysyä neuvoa - tärkeää palautetta hänelle, että ohje on vaikea ymmärtää.