22. joulukuuta 2014

Jouluvillat, osa 1: rivitonttuja ja siniset sukat

Tonttusukat toteuttivat kaksi toivetta yhdellä iskulla: sukkien saaja pitää ihan kamalasti tontuista ja on lisäksi kaipaillut villasukkia. Ravelrystä haetun innoituksen perusteella piirsin pienten, paksujen tonttujen rivin. Laitoin niitä vain yhden rivin ylös sukanvarteen, vaikka vähän aikaa mietin, että pistäisinkö sukat niin täyteen tonttuja kuin mahtuu.

Mutta näin sukkia voi näin ehkä käyttää ympäri vuoden, jos ja kun tontut suostuvat jäämään housunlahkeiden alle piiloon. (Eihän niistä koskaan tiedä.) Harmaa lanka on 7 veljestä, kirjoneuleeseen käytetyt samanvahvuisia tunnistamattomia pätkiä. Puikot 3,5.


Sinisten sukkien langan olen joskus noukkinut matkaan Lidlistä, ihan vaan uteliaisuuttani ja sika säkissä -menetelmällä, mutta ainakin neuletuntuma oli ihan mukava. Toivottavasti sukka on kelpoinen käytössäkin.

Tekniset: kolmosen puikot, silmukoita alkuunsa 16 per puikko, jalkaterässä lopulta 13 puikolla. Materiaaleina on villaa ja puuvillaa, mutta pussi tarkkoine tuotetietoineen on jo kadonnut. Turkoosi pyrki läikittymään, vaikka neuloin kahdelta kerältä.

Mutta nämä sukat mahtuvat saajalleen ehkä viitisen minuuttia ennen kuin jalkansa kasvaa taas, joten menee muutenkin ryhmään "lämmin ajatus on tärkein". :)

9 kommenttia:

Linnea kirjoitti...

Mahtavat tonttusukat!

Lotta kirjoitti...

Onpa vekkulit tontut!

Jaana kirjoitti...

Hauskat tonttusukat! Kaunis toteutus tuollaisena.

Sanna kirjoitti...

Hauskat tontturivistöt! :)

Anna kirjoitti...

Voi, kuinka suloiset tonttusukat!

jennileena kirjoitti...

Ompa hauskat tonttusukat! :)

Katri kirjoitti...

Tonttusukat on ihanat, täytyy laittaanmuistiin ensi joulua varten ;) Tunnelmalkusta joulun aikaa Sinulle!

Riitu kirjoitti...

Tonttusukat sopii joka tilaisuuteen. Tontuthan työskentelee ympäri vuoden: sulan aikana puutarhoissa :-)

Pitko kirjoitti...

Kiitos. :) Kyllähän tontut taitavat tosiaan sopia useampaan vuodenaikaan. :)