29. syyskuuta 2014

Sattumaraidat-huivi

Grafiitinharmaan Nurmilinnun italialaista villalankaa jäi vielä runsaanlaisesti. Lanka on katkeillutta, joten yhdestä kerästä tuli monta pientä kerää. Siinä oli sitten raidallisen huivin eväät jo valmiiina.

Yläosasta (eli leveimmästä kohdasta) tein sitkeästi tasaisen tummanharmaan, yhä pieneneviä keriä yhdistelemällä, ettei kokonaisuus näytä liian villiltä. Mietin sitäkin, että onko reikärivi värinvaihdon kohdalla tarpeen, mutta jotain suunnitellun työn tuntua ne toivat lisää. Huivi näytti vähän turhan jämäjämätyöltä, jos väri olisi vaihtunut tuosta vaan. :)

Rakenne on muuten sama kuin Nurmilinnussa, mutta en lisännyt pitsiosuuksia. Eli siis suunnikasko tuo olisi, vai vaan epäsymmetrinen kolmio. Yläreunan päättelin niin, että siitä tuli todella joustava, ja pingotin sen pienille lenkeille kaapeleiden avulla.

Huivi asettuu aika kivasti kaulan ympärille, ja näkyville voi valita yksiväristä tai seepraraitaa. Ei tästä taida kuitenkaan sille työkaverille olla huiviksi, jolta langat sain... Vähän turhan boheemi, luulen. Mutta em. hakusanalla löytyy kuitenkin ystäväpiiristä just oikea kohde. ;)

8 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minäkin täyttäisin tuon hakusanan kriteerit hetkessä. Aivan ihana huivi!

Jaana kirjoitti...

Tykkään! Eipä olisi heti Nurmilinnuksi tunnistanut:)

Tiina kirjoitti...

Minusta tää ei ole yhtään boheemi, vaan suorastaan tyylikäs! Tykkään kovasti!

berenike kirjoitti...

Ihanan graafinen huivi!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

Jaana: Nurmilinnun rakenne on kyllä mainio, taipuu niin moneen. Tässä viritelmässä ehkä poikettiin jo niin monessa kohtaa alkuperäisestä, että varmaan lähinnä kumartaa Nurmilinnun suuntaan. :)

Virkattu lintu kirjoitti...

Kaunis huivi! Tekisi itsekin mieli neuloa jotain harmaata :)

Sanna kirjoitti...

Kivat raidat, hieno huivi!

Uutar kirjoitti...

Kaunis huivi - kivat sattumaraidat!