28. huhtikuuta 2014

Viime talven villahousut

Kaikkea sitä julkisesti esitteleekin, mutta tässä nämä ovat: näppärät, pienet villahousut. :D Ei ihan hoteinta hottia tällä hetkellä, eihän, mutta vielä vähän aikaa sitten kaipasin tällaisia kipeästi. Nyt päätyvät jo suoraan kesäsäilöön. :)

Näistä saattaa kyllä aikanaan tulla luottovaruste syys- ja kevätpyöräilyyn. Kylminä aamuina on hyvä olla eristettö pehvan ja satulan välissä.

Vinkki on hauskasta Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangoista! -kirjasta. Sain mitat ja tiheyden kohdilleen 3,5:n puikoilla, kun tein M-koon mukaan. Resoreihin ja lahkeensuihin taisi olla puolta numeroa pienempi puikko. Lankoina on jämä-Nalleja.

Sovelsin ohjetta hiukan. Etumuksen päältä jätin nappilistan pois. Se on tarkoitettu vain koristeeksi ja ehkä peittämään etupuolen saumaa, mutta näitähän ei tämän jälkeen ihmisten ilmoilla nähdä, vaan jäävät pyöräilyhousujen peittoon. :D

Vyötäröllä oli ohjeessa joustinta pari senttiä, mutta tein siitä niin pitkän kuin lankaa riitti. Neuloin varmuuden vuoksi reiällisen nauhakujan, jos joustin jossain vaiheessa lörpähtää.

Vyötäröosa lämmittää alaselkää, ja se voisi melkein olla korkeampikin, jotta lämmittäisi vielä enemmän, ylös vedettynä tai kaksinkertaisena. Ehkä seuraavaan versioon tulee sitten selänlämmitinkin (pyöräilykäytössä näille ei varmaan voi ennustaa kovin pitkää ikää).

Että mahdollisesti pikkuisen hassunlaiset mutta toimivat. :D

18 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mahtavat! Juuri tuollaisia kaipaisin itsekin talvipyöräilyyn. Tosin mulla tätä asiaa ajavat miesten pitkät villahousut, Jämsän huopatehtaan mallistoa. Ylottuvat kainaloista nilkkoihin ja leveyttäkin on vähintään riittämiin. :D
Niin että kyllä nää sun pöksyt kestävät hyvinkin lähempää tarkastalua, jos niihin mun omiini verrataan. :D

Linnea kirjoitti...

Hassunlaiset tai ei, ihanat ainakin!

Sanna kirjoitti...

Aika makeet pöksyt!

Heidi kirjoitti...

Voi miten söpöt! Siis tosi kätevät ja lämmittävät varmasti juuri sopivasti, mutta ennen kaikkea söötit :) .

Jaana kirjoitti...

Tuollaiset tartteisin minäkin!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista, niitä on kiva lukea. :)

Tiina: :D Pyöräilyvarusteista ihan kaikki eivät kestä päivänvaloa, mutta pääasiahan se, että lämmittävät. :D

Akkeli kirjoitti...

Ihanat villikset!!!
Siulle on haaste miun blokissa.

Ingi kirjoitti...

Voi kuinka kivat ja käytännölliset! Tosi tarpeellisia pyöräilyn kannalta! Tulee jopa mieleen, että miksi ne pitäisi piilottaa, jospa sellaisista tulisikin uusi muotivillitys sukkahousujen kanssa!

La La kirjoitti...

iik kuinka ihkut !! hih hih hih :-) :-)
tämmösiä sanottiin ennen vanhaan mikroiksi , sillon kun sortseista ei vielä puhuttu mitään , siis villamikrot , kun en osaa noin söpösiä ajatella housujen alle piilotettavaksi .. tuostahan vois tulla uus trendi !

Pitko kirjoitti...

Akkeli: Kiitos ja kiitos. :) Olen hiukan hidas ja huono vastaamaan haasteisiin, mutta yritän. Ainakin löysin kivan blogisi! :)

Ingi: Kiitos. :) Kyllähän tuo jännä idea on, ja aika hyödyllinen muotivillityskin ne olisivat, villahousut. :D

LaLa: Villamikrot! Mie romahan! XD Olisi tätitrendien aatelia ihan taatusti! :D :D

Emma kirjoitti...

Hih, mainiot pöksyt :D

Anna kirjoitti...

Onpas muikeat pökät! Ja tosi tarpeelliset just pyöräillessä. Mahtava idea.

Mie väsäsin elämäni aakkoset blogiini ja aattelin vähän niinkuin "haastaa" sinut tekemään samoin. Ymmärrän toki jos ei huvita, mutta jos huvittaa, niin kerro toki, mistä aakkosista sinun elämäsi koostuu. Ja jos et halua kovin henkilökohtaisuuksiin blogissa mennä, niin voit tehdä vaikkapa käsityöaakkoset :)

Irena kirjoitti...

Mulla on kauan ollut toteuttamislistalla villahousut.
Nää on hienot!

Uutar kirjoitti...

Onpas kivat villikset! Ja viime päivien koleissa keleissä tällaisille olisi kyllä ollut tarvetta!

A-L kirjoitti...

Ihanat! mä haikailin juuri joittenkin tuollaisten perään kun lenkkeilin läpi talven ja muuten kyllä juostessa tarkenen ihan hyvin, mutta tuo pyrstö tuppaa jäätymään. Tuossa olis loistava ratkaisu mun jäätyvän hanukan probleemiin... pitää laittaa to-do listalle ens talvea varten!

Pitko kirjoitti...

Kiitos, kiitos. :)

Voin muuten suositella tätä villahousumallia ainakin pyöräilijöille. Näissä vaihtelevissa kevätsäissä ovat päässeet käyttöön.. ;)

Anna: Kiitos haasteesta, minäpä tutustun. :) Olen hiukan hitaanlainen niihin vastaamaan, vaikka vastauksia on ihan kiva miettiä.

Unknown kirjoitti...

Hienot pökät! Näillä keleillä tarvitsisin itsekin tuollaiset, ehkäpä ensi talveksi saa aikaiseksi?

Miksiköhän mulle tulee Abba näistä kuvista mieleen? :) Onneksi ei ala soimaan mikään biisi korvissa, se kyllä juuttuisi pitkäksi aikaa.

Pitko kirjoitti...

Distant Knitter: Kiitos. :) Vai että Abba tulee mieleen! :D Liittyisiköhän tuohon kuvien koreografiaan, jota myös tahattomaksi huumoriksi kutsutaan... ;))