23. helmikuuta 2014

Valmis nuttujuttu

T-kirjain jakku valmistui! Kun viimeiset sentit sai puristettua, kokoaminen oli nopeaa: vain 2 lyhyttä saumaa. (Kiitos tsemppauksesta! :)) Ja sitten miettimään, miten päin jakun kuuluu olla päällä. :)

Neule on kyllä identtinen ylä- ja alaosiltaan eli ei väliä, miten siihen pujottautuu. Joustinneule huolehtii istuvuudesta, ja yläreuna kääntyy kivasti kaulukseksi. Äidillä oli joskus lukunuttu, jota tämä muistuttaa muodoltaan.

Nuttujakku on kiva pikkulämmin, joka suojaa mukavasti hartioita. Edestä sen voisi kiinnittää huivineulalla, jos tahtoo enemmän peittävyyttä. Kevytkin sen on, ja menee pieneen tilaan, joten eiköhän tästä tule luottovaate töihin, kylille ja vaikka  matkalaukkuun.

Neulominen tuntui välillä polkevan paikallaan loputtomilla oikeilla ja nurjilla suorilla, kun mallineule ei vaatinut korkeampia aivotoimintoja. Mutta lopputulos on onneksi mieleen. :) Ohje on kirjasta Ne ihanat neuleet (1930-50-lukujen neuleita suurin piirtein tämän päivän olosuhteisiin sovellettuina) ja lanka on Vikingin Babyullia.

Lankaahan jäi, joten jossain vaiheessa täytyy kehitellä siitä toinen projekti. Mutta sitä ennen palaan keskeneräisten kasan kimppuun. Olisihan se kiva edes kerran ennättää käyttää nyt puikoilla olevaa villapaitaa, vai valmistuukohan se suoraan kesäsäilöön. :)

Ps. Sen verran korjaan sanomisiani, että saahan tuon toki väärinkin päin puettua - sauman sijoittaa kyllä mieluummin kainalon alle kuin olkapään päälle. ;)

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onpas vekkuli! Mullakin on tuo kirja, täytyykin katsella sitä vähän tarkemmin kun kerran noin kivoja juttuja löytyy :).

Jaana kirjoitti...

Ihana ja varmasti monikäyttöinen! Täälläkin nitkutetaan villapaitaa kiireesti. Ei ehtinyt hiihtolomalle, mutta jos ennen lumien sulamista kuitenkin.

Sanna kirjoitti...

Tulipa siitä kiva!

Uutar kirjoitti...

Onpas se kiva - tosi hauskan mallin olet löytänyt!

Linnea kirjoitti...

Mukavan ja käytännöllisen näköinen!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :) Nuttu on kiva ja lämmin päälläkin.

Satu kirjoitti...

Onpa kiva!