30. tammikuuta 2014

Pienet rannekkeet vaan

Ranteet palelevat helposti, kun tekee töitä koneella. ;) Ja kun päivän työmatkoilla on kiva näpertää jotain pientä, tein ranteenlämmittimet alpakasta, joka jäi tähteeksi joululahjakämmekkäistä.

Kuvio on 2 silmukan palmikko, jonka saa tehtyä ilman apupuikkoa. Jälkimmäinen kahdesta oikeasta silmukasta neulotaan sen ekan silmukan yli, sitten se ohitettu silmukka, ja lopuksi molemmat tipautetaan puikolta. Jälki on eloisaa ja taiteilu onnistuu bussissakin.

Väkersin palmikkosilmukat joka 4. kerros, muuten 2o, 2n -perusjoustinta 48 silmukalla. Lisäsin nelisen silmukkaa peukalokiilaan.

Peukalo sai kolon vaan ei kaulusta. Mitään jännää - nauhoja, nappeja tai tamppeja - ei ole mukana, koska näiden pitää olla kiltisti pitkien hihojen alla, eikä ainakaan tarttua mistään kiinni mihinkään.  Ihan toimivat. :)


11 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Hurjan nätit :).

Sanna kirjoitti...

Kauniit! Ja onpa hieno kirjoituskone!

Emma kirjoitti...

Kauniin harmaat! Miekin oon neulonu joskus useemmat sukat näillä minipalmikoilla, niin paljon kivemmat kuin pelkkä joustin...

Jaana kirjoitti...

Tuollaiset harmaat lämmittimet tartteisin minäkin, kauniit!

Mutta nyt puikoilla se Kerällä-kirjan peruspaita. Riittikö sulla siihen se 400 g ja mittasitko yhtään minkä mittainen vartalo-osa siihen tuli hihojen jälkeen? Vähän on sellainen kutina ettei mun 400 g riitä.

Pitko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

Jaana: Langan riittäminen Kerällä-villiksessä arvelutti muakin, mutta kyllä 400 g oli lopulta tarpeeksi.

Jätin helman silmukat lepäämään, kun vartalo-osa oli napapaidan mitassa ja tein hihat siinä välissä - yhteen hihaan menee yli 1 kerä (melkein 1,5).

Vartalo-osan neuloin sitten viimeiseen langanpätkään, ja siitä tuli melko normimittainen: lantion ylärajaan jopa paidan saajalla, joka on minua pidempi.

Voin jossain vaiheessa yrittää mitata paidan ja kertoa tiedot ihan senttimetreissä. :)

Linnea kirjoitti...

Kauniit, sekä väri että malli. Ja ainakin yhdistettynä kuvissa tuohon kirjoituskoneeseen, näistä oikein henkii sellainen lämmin, herkkä, vanhanaikainen fiilis!

Ingi kirjoitti...

Oikein suloiset lämmittimet!

Jaana kirjoitti...

Kiitos, enköhän mä näillä pärjäile! Samalla idealla minäkin jatkoin, eli aloitin hihat tähän väliin. Toivotaan, että lanka riittää:) Tai sitten joutuu pyörähtämään lankakaupassa...

La La kirjoitti...

heipä hei ! olen käynyt ja ihmetellyt , käynyt ja ihmetellyt onko Kerroksia lomalla (ansaitulla) .. kunnes tajusin , että vuosi on vaihtunut ja onhan täällä jo uutta vaikka mitä - ihanaa ! eihän neuloja neulomisistaan lepäile ;-)

Pitko kirjoitti...

LaLa: hyvä, että löysit uudelle vuodelle; onkin ollut jo ikävä. :)

Krisse kirjoitti...

Onpa kauniit! Välillä on tosi kiva tehdä vähän pienempiä töitä...