26. tammikuuta 2014

Huivi tohtorille


Neuloin huivin lahjaksi tuoreelle tohtorille. Vaikka väitöskirjaa olisi tehty vuosia, varsinainen valmistuminen (eli kutsu karonkkaan) tulee kuitenkin niin odottamattoman nopeasti. :)

Aikaa neulomiselle ei jäänyt kovin paljoa, mikä vaikutti tietty mallin valintaan. Tohtorinna käyttää huiveja, mutta en usko, että oikein pitsinen shaali uppoaisi. Siispä Buttermere shawl.

Kun malli on simppeli, juhlavuus leivottiin langasta. Rowan fine artissa on aikas ihania värejä. Lanka on kova, melkein puuvillamainen, vaikka siinä on villaa, mohairia, tekokuitua ja hiukan silkkiä. Kyllä sitä mielellään neuloi.

Mallikin on kiva: valtaosa on puhdasta tv-neuletta eli selkeää sileää. Pitsiosuuteen ajattelin oikein keskittyä, käärin hihat ja otin mallikaavion nenän alle, mutta mitä turhia: reunus on helppo ja looginen, eikä ohjetta juuri kaivattu. Jatkoin vikoja pitsikerroksia niin pitkään kuin lankaa riitti.

Kädet värjääntyivät neuloessa, mutta värin irtoaminen loppui onneksi parin huljutuskerran jälkeen.

Lopullinen koko ei ole suuren suuri, mutta huivin saa kuitenkin kahdesti kaulan ympäri. Että jos vaikka joskus itsellekin huivi samoilla eväillä. :)

15 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Voi miten kaunis. Nuo värit ovat kerrassaan upeat!

Saila kirjoitti...

Kaunis huivi ja ihana lanka!
Hyvä, että värinpäästäminen loppui :)

Lotta kirjoitti...

Oi vitsit miten nätti! Minäkin tuon tein kesällä ja totesin onnistuneeksi neuleeksi, riittävästi sitä telkkarineuleosuutta ;).

Tanja kirjoitti...

Kovin on kaunis huivi, niin mallin kuin värinsäkin puolesta. Ihanan eläväinen pinta! :)

iikku kirjoitti...

kaunis huivi! Ihana on antaa käsintehtyä sellaiselle saajalle joka arvostaa käsintehtyä. Kauniit värit tuossa langassa =)

Satu kirjoitti...

Miten hieno se onkaan! Upean värinen, olisi ihan mun...mallia myöten...

Sanna kirjoitti...

Kaunis huivi ja upeat vihreän sävyt tuossa langassa! Kuluiko huiviin yksi vyyhti?

Tiina kirjoitti...

Upea huivi! Yllättävää, miten kauniisti noinkin monivärinen lanka sopii tuohon mallin. Pitsikuvio lielnee tarpeeksi simppeli. Mutta aivan ihana kokonaisuus, mäkin tahon!

Jaana kirjoitti...

Kaunis huivi! Yllättäen tykkään myös tuosta vihreästä, ehkäpä sitä tulee vähitellen löytymään myös omasta lankavarastosta:)

Pitko kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista. :)

Sanna: 1 vyyhti tuohon kului. Lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa, joten jatkoin sileää lisäyksineen ohjetta suuremmalle silmukkamäärälle. 295 s:lla aloitin reunuksen.

Neulisti kirjoitti...

Yksinkertaisuudessaan huisin kaunis huivi. :)

sade kirjoitti...

Ihana lahja! Mietin täällä juuri mitä antaisin lahjaksi tohtorille. Ajattelin villasukkia. Miehestä kun kyse.. :)

Emma kirjoitti...

Aivan ihanan väristä tuo lanka, vaikka vierastankin yleensä liukuvärjättyjä. Tuossa vaan sopivat tuo sininen ja vihreä upeasti yhteen!

Pitko kirjoitti...

Kiitos, kiitos. :)

Tavinen: Samaa mieltä. :) Liukuvärjättyjä lankoja on niin erilaisia, ja tätä lajia katseleen ihan mielelläni. Värit eivät läikittyneet millään kerrosmitoilla, vaikka värien vaihdokset ovat aika tiukat.

ArualMaria kirjoitti...

Kaunis! Kivasti pääsee lanka esille.