7. syyskuuta 2013

Simpukoita ja tomaatteja


Minun ei pitäisi ajatella shetlanninhuivia eikä reunapitsiä eikä simpukkaneuletta eikä langantiheyttä nyt ollenkaan, ei olla edes koneella, vaan suihkia puikoilla lahjaneuleita.

Mutta kun siinä lahjassa on juttuna lähinnä se ajatus, ja loppu on niin peruskauraa, niin peruskauraa, että väkisinkin aatokset karkailevat. :)

Joskus ajat sitten sain oravannahkakauppana melkein säkillisen Nalle-lankaa. Olen niistä jokuset sukat neulonut, mutta lähinnä ne ovat lojuneet laatikossa viemässä tilaa.

Kun nyt muutenkin olen pyrkinyt vähentämään varastoja, päätin ottaa härkää sarvista (nallea korvista?) ja tehdä niistä nyt jotain. Värit ovat onneksi kauniita: murrettuja ja luonnonläheisiä sävyjä, joitain vanhoja värjäyseriä.

Kirja Kauniit neuleklassikot - 25 ajatonta mallia Brittein saarilta on ollut hyllyssä jo pitkään, mutta en ole vielä neulonut siitä mitään.

Kirjan kaunis shetlanninhuivi on malliltaan simppeli - yksinkertainen reunapitsi, simpukkakuviota ja aina oikein -keskusta - ja Nallet saattaisivat sopia siihen. Tein vähän kokeita 5:sen puikoilla - tulisiko neuleesta sopivan ilmavaa vai liian väljää? En vielä tiedä.

Puutarhasta:  vähän väriä näihin kuviin ja keittiön apupöydälle tuovat tomaatit. Niin niitä vaan alkoi kypsyä. :) Onneksi kypsyvät vielä sisällä punaisiksi, kunhan syysaurinko saa niihin vähän oranssia kylkiin.

2 kommenttia:

La La kirjoitti...

ja koskas juhlitaan shetlanninhuivin valmistujaisia ;-)

Pitko kirjoitti...

Oijoi, jotain muuta juhlan aihetta täytyy kyllä kehittää ennen shetlanninhuivia... ;) Se ei ole vielä päässyt kunnolla alkuunkaan. :)