19. huhtikuuta 2016

Ihanat neulojat rannikolla

Olihan se ihan kuin haaveuni: pitkä viikonloppu neuloen aamusta iltaan ihanissa maisemissa ihanien neulojien, värien, lankojen, ideoiden ja muun inspiraation keskellä. Oijoijoijoijoijoi.

Että jos joku toinen neuloja joskus miettii, että tohtiiko sitä lähteä vieraalle paikkakunnalle toiselle puolelle Suomea neulomaan tuntemattomien, melko ruotsinkielisten ihmisten seurassa, niin mene! Mene! :D

Tai ainakin Mikaelan järjestämillä leireillä Pörknäsissä, Pietarsaaressa, kaikki toimii. :) Linkki on blogiin, jossa Mikaela kertoo myös tulevista neuleleireistä, käsittääkseni, sillä Facebook-ryhmät taitavat olla per leiri.

Meitä oli nelisenkymmentä neulojaa, joista kaukaisimmat tulivat Ruotsista ja Norjasta asti. Wau.

Viikonlopun aikana oli pari kurssia, joilla Veera Välimäki kertoi huiveista ja raidoista. On niin kiva kuunnella ihmistä, joka tietää mistä puhuu ja on innostunut aiheestaan.

(Veera on ainoa, josta on tunnistettava otos, sillä unohdin kysyä muilta, että saako heistä julkaista kuvia. Varmana lupa heltiäisi, mutta mennään nyt näillä. Olen joka tapauksessa joutunut karsimaan kuvia rankasti...)

Yhden päivän mukana oli myös Strömsö! :D Kuvaaja, toimittaja ja tuottaja kiertelivät pitkin poikin ja me leiriläiset leikimme, ettemme yritä väistellä kameraa. ;) Oli kyllä jännä nähdä, miten ohjelmaa tehtiin käytännössä.

Ja siis onhan tuo kaikin puolin niin strömsöläinen juttu, eiks vaan - pehmoinen ja suloinen neulontaretriitti, jossa juotiin loputtomasti kahvia omista leirimukeista, eikä minnekään ollut kiire. Oikeesti. :D En yhtään ihmettele, että moni palaa leirille vuosi toisensa jälkeen. Niin teen itsekin, jos se vaan on käytännössä mahdollista.

Maija oli tehnyt upean lyhyen version Tiina Kaarelan Loistavat niityt -sukista, ja valinnut taivaalliset langat Ashburn-huiviin. 


Harmaat Strömsö-sukat Strömsö-Lee oli saanut lahjaksi neulojalta nimeltä Ann-Lis Nitovuori.

Veeran uusi huivi valmistui. :)
Tuulista ja kaunista.

 Pop up -lankakaupasta ei selvitty ostoksitta. 

 Villatakki eteni.
Mun. :D
Lehtinauha meni Pörkenäsin mahtavalle isännälle, Matsille, muistoksi.

11 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Ihania kuvia ihanasta leiristä! Oli tosi kiva kun tulit, varmasti vielä nähdään uusilla leirillä :) Ilmoitan leiristä blogissani ja Facebook-ryhmässä Stickläger Finland, lisätietoa tulee varmaan viimeistään kesäkuun puolella.

Raitalammas kirjoitti...

Näyttää todella houkuttelevalta leiriltä.

Uutar kirjoitti...

Oi - varmasti oli ihana neuleleiri! Kaunis paikka, kauniita neuleita ja kivoja kuvia!

Pia Marina kirjoitti...

Oli ihana tutustua! Toivottavasti nähdään syksyn leirillä :)

Emma kirjoitti...

Jaha, toisella puolella Suomea näköjään retriittelöitsettiin samaan aikaan kun meillä täällä idässä! Kauniita kuvia ja upeat maisemat, täällä oli melko paljon enemmän lunta, mutta varmasti ainakin vähintään yhtä kivaa ;)

Jaana kirjoitti...

Kuulostaa niin upealle kokemukselle!

Pitko kirjoitti...

Kyllä leirillä vaan oli niin ihanaa. Huokaus. :D Noooo, kivaahan se on kotonakin. Ja kohta entistä ehompaa, kunhan vesivahinkoremontti etenee. ;)

Satu kirjoitti...

Voihan taivas! Varmasti hieno kokemus! On aina ihanaa saada rauhassa keskittyä johonkin tiettyyn asiaan, vielä hyvässä seurassa, kauniissa paikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia! Oli kiva nähdä! Enää vaan viisi kuukautta seuraavalle leirille ;)

Marle kirjoitti...

No on teillä ollut hulppea leiri! Kauniita neulomuksia ja ihania lankoja. Pidän langoista erityisesti niiden värien vuoksi. Harmikseni olen hidas neuloja.

cathkinspa kirjoitti...

Oikein kiva lehti nauha,täytyypä itsekin kokeilla :)