10. tammikuuta 2015

Jouluvillat, osa 6: Saali kahdessa vuodessa ja tunnissa

Punainen saali oli tekeillä jo maaliskuussa 2013. Alun perin se oli ajateltu ystävän pyöreiden syntymäpäivien kunniaksi, mutta valmistuipas hänelle sitten seuraavan vuoden jouluksi. :)

Puolitoistametrinen putki oli vaan niiiiiin yksitotista neulottavaa. Joskushan yksinkertainen on juuri hyvä, toki, ja tv:n ääressä tämä enimmäkseen edistyi minkä edistyi.

Kun neulomisosuus oli taisteltu loppuun, projekti oli jumiutua sisuskankaan etsimiseen ja etenkin sen päärmeiden ompeluun. Että se aloitus kesti. Itse ompeluun kaikkine mittailuineen, langan puolaamisineen ja silityksineenkin meni kuitenkin korkeintaan tunti.

En löytänyt muististani tietoa, että mistä ja miten minulle oli siunaantunut suuri määrä sekä keltaista että punaista Novitan Rose Mohairia. En oikein pidä langasta - mohairia vähän, muovia paljon. Nyt molempia värejä on kuitenkin jo enää rippeet jäljellä, sillä tein aikanaan keltaisesta samanlaisen saalin.

Tämäntapaiseen huiviin lanka onneksi käy. Pinta näyttää elävältä, kun neuloo suurilla puikoilla, eikä tämä ehkä ole sellainen käyttökaulahuivi, jossa materiaali olisi todella koetuksella. Kuviin huivin olisi tietty voinut asetella jotenkin auki, mutta ehkä tilanne kuitenkin vastaa arkitodellisuutta... ;)

Jouluiset neuleet on nyt esitelty, sekä pitkin matkaa että jouluvillakoosteena. :)

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kaunis neuleen ja kankaan yhdistelmä! Hurjan ahkera olet kyllä ollut näitä joulujuttuja tekemään:)

Uutar kirjoitti...

Ihana jouluvilla tämäkin! Kaunis ilmava huivi ja hehkeä väri!

Ingi kirjoitti...

Kauniita ja tarpeellisia joululahjoja olet antanut!