12. maaliskuuta 2014

Punajuurihuivi with love

Kun jollakulla tärkeällä on rankkaa/ihanaa/synttärit/muu juhlan aihe, minähän neulon. Neulottu muistaminen kun on pehmeä ja lämmin ja ajatuksella tehty ja usein hyödyllinenkin vielä.

Tämä huivi on tehty kivalle ihmiselle, jolle toivomme pikaista paranemista.

Huivissa on muutamiakin värejä, joten ehkä jokin niistä on saajalle juuri mieleinen. :) Aina oikein -huivin reunoissa ja joka toisella kerroksella keskellä on lisätty 200 s. asti, sen jälkeen lisäykset on tehty vain reunoissa. Kaavailin, että olisin tehnyt loppuun pätkän feather&fan-kuviota, mutta se jäi yhteen kuviokerrokseen.

Se tunne, kun olet laskenut silmukoita ja jakanut kokonaismäärän mallikuvion silmukkamäärällä ja ottanut huomioon, miten langankierto-osuus osuisi huivin kärkeen ja laskenut uudelleen ja tarkistanut laskut - ja pieleen meni silti. B) No, tein sitten vaan kärkeen leveämmän langankiertokuvion ja jatkoin matkaa.

Muina reunaehtoina oli neuloa kunnes lanka loppuu tai sunnuntai-ilta koittaa - kumpi vaan ensin on kohdalla. :) Ehkä ihan hyvä, ettei tähän tullut enempää f&f-kuviota; ei ainakaan kasvanut ihan peiton kokoon. Ja noinkin reunaan sai aaltokuvion.

Novitan Polku-langan punajuuri-väristä pidän, mutta lanka ei ole erityisen sujuvaa neulottavaa. Se on muuten löyhäkierteistä höttöä, mutta mukana kulkee ohut ja joustamaton kuitu. Lanka alkaa helposti kiertyä tiukalle kiharalle, ellei sitä "vapauta" melkeinpä jokaisen neulotun silmukan jälkeen.

Vaikka tähän neulomistyyliin tottui, en ehkä tekisi langasta kovin tiivispintaista neuletta, enkä etenkään sellaista, jonka pitää säilyttää mittansa just eikä melkein.

Toivottavasti väljä neulos suhteellisen isoilla puikoilla, kunnon liotus ja pingoitus auttavat huivia pysymään mallissaan.

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Minäkin tykkään tuon Punajuuren väreistä:) Kauniin ja ihanan kääriytymishuivin olet neulonut!

Sanna kirjoitti...

Oo, mitä värejä! Ja tosi ihana tuollainen ajatuksella neulottu huivi!

Uutar kirjoitti...

Ihania värejä! Itse ajatuksella neulottu huivihan on vähän niinkuin lämmin halaus :)

sade kirjoitti...

Kaunis huivi!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista! :)

Uutar: Miten suloinen idea - ristin jo punajuurihuivin uudelleen! :D Halaushuivihan se! <3

Riitu kirjoitti...

Kaunis ajatus työn aateloi :-)