21. elokuuta 2013

Tulossa noin kymmenen paria kämmekkäitä


Syksyn Novita-lehdessä on yllättävän näppärä kädenlämmittimien ohje. Helppo ja nopea; mukavan rouhea lopputulos. Kivat kädessä.

Nämä nimipäivälahjaksi neulotut ovat testikappale ja prototyyppi: jouluun mennessä näitä (ja ehkä muun mallisiakin) kynsikkäitä voisi olla tehtynä ja paketoituna ainakin kymmenen paria. Tai täysi tusina.

Värit ja langat saajan tykkäysten mukaan; näissä Nallea. Lankavarastoni nöttösissä (ja vähän kerissäkin) löytyy, joten tuotanto voi alkaa. Täytynee tehdä yhdet itsellekin. :)

Niin ja siis kesän ja ruskasyksyn jälkeen seuraava vuodenaikahan on joulu, eiks vaan. Ja koska kevät tai ainakin sen odotus alkaa heti joulun jälkeen, kämmekkäitä voi melkein käyttää jo jouluna, eiks niiku vaan. Ainakin sisätiloissa. :D

10 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Onpa hauskat! Ja huippuidea lahjaksi, jos noita kerran tekee helposti tusinan jouluksi. :-)

Inari kirjoitti...

Kämmekkäitä voi käyttää lokakuusta huhtikuulle, erityisesti sisätiloissa (ulkona käytetään lapasia). Nimim. palelevat kädet.

Mun on varmaan ostettava se uus Novita, kun oon nähnyt nyt pari juttua siitä ja näyttivät tosi kivoilta. Nääkin on mahtavat!

Sanna kirjoitti...

Hih, näköjään jollain muullakin on jo joulu mielessä...
Kiva lahjaidea!

iikku kirjoitti...

Tosi hauskat =) Kyllä noita kelpaa paketteihin kääriä. Mä teen sukkia parhaillaan mut aattelin et pitäiskö tänä vuonna tehdä lapasia kun niin usein oon antanut sukkia!

Jaana kirjoitti...

Mullakin jäi nuo mieleen Novitasta, ja pari muutakin kivaa juttua. Voi kun sais lisää neulomisaikaa...:)

Pitko kirjoitti...

Kiitos kaikille. :)

Krisse: Nuo kämmekkäät ovat aika täydellistä neulottavaa auto- ja bussimatkoille, joten luotan mahdollisuuksiini. :D

Inari: Kysypä lehteä Nellan Maijalta. :) Hänellä oli niitä viimeksi tungokseksi asti...

Sanna: Synttärit ja nimpparit tulevat mulle aina vähän yllätyksenä, mutta joulu on niin mukavasti kaikilla samaan aikaan, että niihin lahjoihin on helpompi varautua. ;) Ja se on vaan niin kivaa muistaa rakkahia itse tehdyillä lämpöisillä. Pienilläkin.

Iikku: Minäkin tein sen havainnon, että muutama henkilö on saanut multa sukat jo monena jouluna peräkkäin. ;) Viime vuonna taisin tehdä pipoja, nyt tosiaan vuorossa ranteenlämmittimet. :)

Jaana: Vinkkinä kämmekkäistä, että yhden neuloo illassa, kaksi parhaassa. :D Mutta aina voisi olla myös enemmän neulomisaikaa. :)

Emma kirjoitti...

No hyi älä nyt vielä mistään uudesta keväästä puhu kun just on päästy edellisestä eroon ja edessä on ihana syksy ja talvi :D

Kivat kämmekkäät kyllä, hyvä joululahja!

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Emma. Ei syytä huoleen: syksy ja talvihan tässä seuraavaksi ovat vuorossa, ihan väistämättä... ;) Itse vaan olisin mielelläni vähän valikoiva noiden vuodenaikojen suhteen. :D

Kaunis Nelli kirjoitti...

...ja kämmekkäät ovat kätevät myös yli-ilmastoidussa työpaikassa :) Tosin saan tuijottavia katseita mutta mitäs siitä.

Pitko kirjoitti...

Kaunis Nelli: sama vika! Tosin meidän työpaikalla on välillä niin kylmä, että kukaan ei taida ihmeissään vilkuilla villahuiveja ja ranteenlämmittimiä - lähinnä vertaillaan lämmikkeitä. :D