10. elokuuta 2013

Pihalla sotkemassa

Askartelua ulkosalla niin kauan kuin säät sallivat. On se kivempi sipaista muruset ja palaset ulkona rikkaruohosoikkoon kuin ryhtyä sisällä virittelemään imuria. :)

Käpykranssi tuli valmiiksi. Yläkuvan ottamisen jälkeen kiinnitin vielä yksittäisiä käpyjä kohtiin, joista alumiinilanka paistaa läpi. Tämä kranssi on enemmän herkkä artefakti kuin roima käyttöesine, joten en ole ihan varma siitä, löytääkö se paikkaansa meillä.

Kranssista tuli yllättävän painava, joten se täytyisi kiinnittämällä kiinnittää ulko-oveen - eikä se silti välttämättä kestäisi oven reipasta menoa. Käpyrikko kävisi, sano. 

Ehkä teen joskus toisen yritelmän sellaisen kehikkomateriaalin kanssa, johon kävyt saa tiukemmin kiinni.

IhanKaikki Kotona -blogin esimerkin voimin yritin tosiaan uudemman kerran kaivertaa skumppapullon korkeista leimasimia. Viime talven yritykset päättyivät kasaan muruja ja lohjenneita korkkeja, mutta tällä kertaa ei. Selitys voisi löytyä ilmankosteudesta: mikä kuivassa talvi-ilmassa murenee, se kosteassa kesäsäässä kestää kasassa.

Maatuskanaama oli tavoitteena, mutta ihan siihen ei vielä päästy. On tuo rouva tuollaisenaankin jotenkin hauska, joten tein myös viiksekkään ukon, vähän niin kuin samaa sarjaa. Ja jos yllättäen tulee tarve norpan naamakuvalle, ukkoa voi hyödyntää siinäkin. :D Korkin leimasinjälki on mukavasti eloisampaa kuin viime talvena uhrattujen pyyhekumien.

Viimeisimpänä ja taatusti vähäisimpänä iltaöisen hyötyvirkkauksen tulos. Muovinen pakkausnaru hiersi sormet rakoille, mutta pitäähän sitä uimahallisetillä pakastepussia asiallisempi kassi olla. 

Samanlaisen olisi varmaan saanut jostain marketista eurolla, mutta ei nyt ollut markettia siinä ihan sillä hetkellä, kun pussi piti saada. (Ja tarvehan oli pikaisen huutava: sain sitten laittaa purkit uudessa pussissa takaisin kaappiin odottamaan seuraavaa uimahallikertaa. ;))

Ps. Tykkäätkö kivoista kankaista ja langoista...? Suloisessa Onnen ihania silmukoita -blogissa on meneillään arvonta, jossa houkuttelevat palkinnot. :)
8 kommenttia:

virkattu lintu kirjoitti...

Onpa kaunis tuo käpykranssi! En ole itse kokeillut ikinä kranssintekoa, voisi olla hauskaa :)

Pitko kirjoitti...

Kiitos, Virkattu lintu. :) Kransseihin jää sitten vähän koukkuun; käpyjen lisäksi käyvät korkit, villapallot ja niin edelleen... ;) Yhden olen tehnyt jopa neulomalla. :)

eilen tein kirjoitti...

oioi! Kaunis kranssi! Vitsi ku mulla ei oo ulko-ovea :D (tai on, mutta vain kerrostalon käytävälle..)

Pitko kirjoitti...

Eilen tein: Yksi skumppakorkkikranssi kyllä koristaa kavereiden rapunovea (vai mikä se on, siis sitä sinne käytävälle :))...

Ja käpykranssi voisi itse asiassa sopia ikkunaankin; siitä tulee valo aika kauniisti läpi.

Anna mennä vaan... ;)

La Lahtinen M. kirjoitti...

tosiaan , näyttää siltä kuin kävyt leijailisivat keveinä ilmassa (-:
naamoja niistä tuli hyvinkin , katsoin ensin kuvat ja sitten vasta luin tekstin , ja heti näin että naamoja : )
ja hännänhuippuna kosteille pussi !

Pitko kirjoitti...

LaLa: tavallaan kranssi leijaileekin tuossa kuvassa ilmassa, koska se on puutarhan rappusten kaiteessa roikkumassa. :)

Hyvä, että erottaa naamoiksi. Saatat nimittäin löytää edestäsi esim. jossain tulevassa kortissa! :D

Emma kirjoitti...

Oi tuo olisi mahtava ulko-ovessa! Mitenköhän siitä saisi myrskynkestävän? :D

Pitko kirjoitti...

Emma: Ei varmaan niin millään, ellei yksitellen naulaa käpyjä oveen! :D

On se sen verran painava, ettei se ihan pienestä tuulesta ehkä ravistu - mutta edestakaista liikettä (kuten ovessa) ei vaan taida ehjänä kestää. Eikä ehkä myrskyä.

Kun Country living ja todellisuus eivät kohtaa... ;)