17. elokuuta 2013

Räsymattobaktushka


Aika moni neuloja näyttää reagoineen lähestyvään syksyyn ihanilla pipoilla. Omia puikkoja syyshuivittais.

Noro-huivi on niin vähäistäkin vähäisempää vähää vaille valmis, että kaiken järjen mukaan se pitäisi viimeistellä ennen kuin aloittaa uutta.

Piti vaan käydä kurkistamassa paksumpien lankojen jämälankapussiin, että miltäs siellä näyttää - onko yhä tungosta vai olenko ehkä neulonut niitä pois jotenkin itseltänikin salaa. :)

Hups. Jostain on ilmestynyt huivin alku, joka muistuttaa mummolan räsymattoa. ;)

Samasta pohjattomasta säkistä, jossa 2 jämäkerää tuntuu jakautuvan 4 uudeksi, olen jo neulonut raitasukan poikineen. Mutta vielä niitä vaan riittää, ja neulotaan nyt välipalana hassu huivi.

Huivi on malliltaan ihan tavan baktus, jossa langanpäät solmitaan lopuksi hapsuiksi. Siitä näyttää tosiaan tulevan tyyppiä hipster meets hippi and goes to party with maatuska. Mutta kaikilla on varmasti hauskaa, ja varmana huivi on vähintääkin lämmin! :D

Ja kyllä sekin vaan lämmittää mieltä ja vatsaa, kun sitten eräänä elokuisena lauantaina lautasella on spagettikurpitsaa, papuja ja tomaatti (yksikössä; kypsyvät yksi kerrallaan) omasta kasvimaasta. Kehäkukatkin ovat omasta penkistä. Ja punkku ihan lähi-Alkosta. :D

11 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Onpa ihana =) Kyllä syksyn pimeillä tarvii olla värejä!

Jaana kirjoitti...

Upeat värit tuossa jämähuivissa, ei löydy tuollaisia minulta :)

Inari kirjoitti...

Ihanat värit! Ja taas malliesimerkki siitä että ite en ois osannut tuollaisia yhdistellä, mutta jonkun muun kokoamina näyttävät tosi hyvältä. Ja kyllä, selvä räsymattohan se siinä.

Neuloin ite vuosia sitten sellaisen tosi värikkään jämälankaräsymattobaktuksen. On vieläkin yks mun lemppareita, oon jo miettinyt vol. 2:n tekemistä. Ja tuo hapsujen solmiminen on kyllä oiva kikka, varsinkin jos ei oo mikään himopäättelijä...

Anna-Mari kirjoitti...

Räsymattoja on maailmassa ihan liian vähän. On se hyvä että levität ilosanomaa!

Sanna kirjoitti...

Hauska Baktus! Tuo piristää takuulla syksyä!
Aikamoinen yhteensattuma muuten on, että mullakin on juuri työn alla Baktuksen viimeistely :)

Uutar kirjoitti...

Onpas kivannäköinen huivi, värikäs ja nätti!

Pitko kirjoitti...

Iikku: Kiitoksia. :) Jep, pimeää ja kylmää vastaan jotain värikästä ja lämmintä. :)

Jaana: tavoitteena on myös, että tuon huivin jälkeen jämälankapussi olisikin aika tyhjä. (Siis edes se punavoittoinen. Sinisävyisten kassi on vielä täydenpuoleinen... ;))

Inari: kiitos. :) Ja juu, halusin välillä tehdä jotain, missä lankojen päättelyyn ei mene yhtä kauaa aikaa kuin neulomiseen. :D

Anna-Mari: räsymatot ovat samassa symppiskategoriassa kuin kaakao ja villasukat, eiks vaan. Niitä tarvitaan kaikinpuoliseen hyvinvointiin. :))

Sanna: hauska se kyllä on. :) Ja ilmankos onkin sanonta "riemunkirjava"! :D

Tutulla ja turvallisella baktuksella on siis paikkansa neulojien syysvalmisteluissa. ;)

Uutar: Kiitos. :) Sitä on kiva tehdäkin: värien sommittelu on mukavaa.

Tuuli kirjoitti...

"hipster meets hippi and goes to party with maatuska" - haha, oiva kuvaus, hyvällä tavalla! :D Mutta kivalta näyttää, nuo hapsut onkin hyvä idea :)

Pitko kirjoitti...

Hei Tuuli ja kiitoksia. :) Hapsut ovat hyvä vaihtoehto langanpäiden päättelylle. ;)

Kaunis Nelli kirjoitti...

Tuo on minullakin jonossa, tosin odottaa sopivia jämälankoja.

Pitko kirjoitti...

Kaunis Nelli: minä odottelen sitä tilannetta, että jämälankasaldo olisi nolla. Uusi "sato" lähtee kuitenkin kertymään, kun edellinen on neulottu. ;)