10. huhtikuuta 2013

Hehtaarikontti

Huhtikuisen lumimyräkän innoittamana (...) päättelin langanpätkät ja höyrytin suurensuuren villahuivin. Ei se välttämättä olisi tarvinnut höyrykylpyä tai "pintakäsittelyä" ylipäätään, sillä konttiseni idea on olla vähän tuollainen... navettahenkinen. :D

Konttineuleen kolmiulotteinen pintarakennekin jäi esiin paremmin, kun ei liian voimallisesti viimeistellyt.

Huivi ei ole varsinaisesti herkkä eikä kaunis... :D Mutta se on omalla raffilla tavallaan komea. Ja monikäyttöinen: ei enää torkkupeittojen hapuilua, kun sohvannurkassa alkaa unettaa -- siitä vaan kellahdus ja päikkärit peliin. Pinta-ala riittää peitoksikin.

Lanka on Marks & Kattens luomu multi ull, puikot n. 6. Ohje mukaeltu "Lady Eleanor" kirjasta Scarf Style. Olen tehnyt siitä aikaisemmankin version, ohuesta alpakasta, hapsuineen kaikkineen. Näistä kahdesta huivista ei uskoisi, että taustalla on sama malli...

Viimeiset satunnaiset asiat tältä erää:
7/8: Olen varmaankin vaihtolämpöinen. Olen älyttömän herkkä palelemaan, kerrospukeutuminen alkaa kolmosella (vähintään 3 kerrosta) ja villa on välttämättömyys.
8/8: Heti äitini jälkeen minulla on ehkä maailman huonoin suuntavaisto, suoranainen antisuuntavaisto. Toisaalta osviittaa sekin antaa: kannattaa kääntyä 180 toiseen suuntaan kuin mihin minun vaistoni veisi. ;)

7 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Mukavan kolmiulotteinen pinta :)

Serayna kirjoitti...

Ihana just siksi että siinä on tekstuuria ja ronskiutta!

Pitko kirjoitti...

Kiitos molemmille. :) Huivi on jo ollut käytössä; ihanan lämmin!

Kaunis Nelli kirjoitti...

Mäyräkoira ja kutominen - sait mut koukkuun =D

Pitko kirjoitti...

Tervetuloa myös Nellille! :) Kävin jo ihastelemassa mahdottoman somaa mustaa naamaasi! :D (vinkki muille lukijoille: Kaunis Nelli on siis mäyräkoira ;))Sileäkarvaisethan tuntuvat nykyään olevan vähän harvemmassa.

iikku kirjoitti...

Tosi tosi ihana. Mä en vaan oo ikinä opetellut tuota konttineuletta =)

Pitko kirjoitti...

Kiitos Iikku. :) Konttineule on ihan hauskaa - kukin pikkupalanen neulotaan ja päätellään erikseen, naapuripalaset aina eri suuntiin.

Ihan pikkuisen vaikea selittää, onneksi parempia ohjeita on toisaalla netissä. :D

Suuret huivit nyt saattavat välillä puuduttaa menetelmällä kuin menetelmällä, mutta kontti on onneksi hyvä tv-neule. :)