12. huhtikuuta 2014

Pitsihihat pikkulämmikkeiksi

Lisähihat ovat hyvät pienen lisälämmön tarpeeseen - kun villatakki on liikaa mutta t-paita liian vähän.

Lankavalinta on ehkä vähän hassu - Roosa-nauha-sukkalanka - mutta sen murrettu oranssi oli juuri sopiva väri, ja langan olin jo ostanut. Toisaalta: langassa on aloe veraa, eikä se muutenkaan ole karheinta mahdollista, joten eiköhän se käy myös paljasta ihoa vasten.

Olen nyt sitten näppärästi sijoittanut jonnekin sen lehden, josta ohje on, ja jäljellä on vain kopio. Lähteenä on kuitenkin Käsityö eli se suomennettu virolainen lehti. Lisään numeron tiedot, jos se vielä joskus tulee vastaan.

Pitsimallit ovat helppoja ja loogisia, joten ohjeessa ei tarvinnut olla nenä kiinni. 7 erilaista kuviota toivat hauskaa vaihtelua. Sovelsin ohjetta sen verran, että jätin helmet laittamatta ja nypyt tekemättä. Alkuperäinen ohje on lace-vahvuiselle langalle, eivätkä nuo ehkä olisi näyttäneet niin hyviltä sukkalangalla. 3:sen bambupuikoilla tuli juuri sopiva koko.

Homman ainoa hankaluus oli pysyä kartalla siinä, mitä sarjaa on tekemässä... ;) Useimmat kuviot ovat jaollisia 3:lla ja kaikissa tehtiin samoja perusjuttuja. Hihat olivat mm. matkaneuleena ja mukana neuletapaamisissa, joten välillä huomasin säätäneeni pari puikollista ihan eri kuviota kuin mitä oli vuorossa. :)

Houkuttaisi neuloa tällaiset myös ohuesta merinovillasta tai muusta ihanasta. :)

9 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Ihastuttavat hihat! Juuri tänään ajattelin ulkona ollessani, että jonkinlaisille vähän pitemmille rannekkeille olisi nyt käyttöä.

Sanna kirjoitti...

Ihanan romanttiset pitsihihat!

sade kirjoitti...

Suloiset hihat!

Heidi kirjoitti...

Aikasta söpöset ja todellakin romanttiset!

Jaana kirjoitti...

Kaunista pitsiä!

Pitko kirjoitti...

Kiitos kaikille. :) Jotenkin hihat eivät minun päälläni näytä niin romanttisilta; liittyy ehkä siihen muuhun pukeutumiseen.. :D

Uutar kirjoitti...

Kauniit hihat, kaunista pitsiä! Tämä onkin mainio asuste - ja niin nätti!

La Lahtinen M. kirjoitti...

niin hyvä idea .. kopioin idean ja käytin kaupan pitsisäärystimiä hihalämmittiminä , mutta ei ne olleet näin hienot , tulivat vain lämmön tarpeeseen ikävän vetoisessa luokkahuoneessa , jossa käydään ilmastointimatsia ; opettaja tulee luokkaan ja säätää puhurit täysille , lähtee luokasta ja me sammutamme , ja tämä jatkuu koko päivän :-)

Pitko kirjoitti...

LaLa: Tuttu taistelu - kun vilukissat ja tuulettajat kohtaavat! :D Mutta viksu viluinenhan varustautuu. Mun kassista löytyy yleensä huivi, villasukat ja nyt myös lisähihat...;)