29. syyskuuta 2013

Töppöset tulokkaalle


Lähipiiriin on syntynyt tyttö, ja halusin tehdä tälle pienen, lämpimän tervetuliaistoivotuksen. Ristiäiset ovat aika pian, joten sukat ovat sopiva, nopea juttu: pienenpienten sukkasten neulomiseen ei kauaa mene. (Jos siis alkaa neuloa eikä säätää... ;))

Olisin mielelläni kokeillut jotain kivaa, uutta ohjetta, mutta tähän hätään ei jotenkin löytynyt sopivaa, vaikka kuinka etsin. No, tavan helmineule ja resori & koristenauhareiät nilkan kohdalle -malli nyt toimii aina.

Lankoja pengoin ja selailin, ja lopulta löysin jostain syvänteestä todella hyvin hautuneen nöttösen: en edes muista, mistä työstä se on jäänyt. Tuntuisi olevan merinosekoitetta; ainakin ihanan pehmeää.

Kertaalleen aloitin koko homman alusta, kun huomasin tehneeni  noin aikuiskoon lapasrannekkeeksi sopivan sukanvarren. ;) Minulla on paha tapa tehdä vastasyntyneen neuleista ehkä amigurumivauvoille sopivia, mutta nyt käänsinkin mittoja liikaa suuremman suuntaan.

Purettuani säädin myös helmineuletta kohdilleen: teen hiukan letkeämpää tuplahelmineuletta ja vähän isommilla puikoilla, ettei töppösen tarvitse ihan itsekseen seistä. :) Jos vaan millään ennätän, teen tumput samaa sarjaa. Eikä olisi ihan ensimmäinen kerta, kun lahjoja viimeistellään matkalla juhliin... ;)

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Oi, miten sievät töppöset tulossa!

Krisse kirjoitti...

Ihania! Mulle kävi juuri tuo amigurumivauvajuttu vauvan töppösten kanssa, mutta onneksi on olemassa BabyBorn-nuket... :D Jotenkin mä harrastan liian pieniä sukkia lapsille ja liian isoja päähineitä aikuisille...

Pitko kirjoitti...

Juu, oikean koon haarukointi on välillä vähän hankalaa. :D Näistä sukista onneksi taisi tulla aika käyttökelpoiset: voivat olla vähän isotkin jonkin aikaa, kunhan jalassa pysyvät...

Satu kirjoitti...

Oi ihanat! Vauva! :)