12. heinäkuuta 2013

Erä maatuskoilleNoin niin kuin kuvainnollisesti puhuen maatuskat ovat seuranneet minua jo hyvän aikaa. Ne taiteilevat niin sopivasti siinä kitshin ja etnon ja runsauden ja pelkistämisen ja toiston ja luovuuden suistoalueella.

Mmmm. Kun pienenä näki telkkarista itäsaksalaisia lastenohjelmia ja myöhemmin tunsi vetoa puolalaiseen julistetaiteeseen, niin kaipa se jättää sitten jälkensä. :D

Päiväretkellä Tallinnassa pidin kukkaronnyörit tiukalla Karnaluksissa. Vain vähän Rowanin tweediä, kun oli niin hyvän hintaista. Vain pieni kourallinen nappeja. Naapurikaupasta housujen verran pellavaa.

Kaikki hyvin.

Kunnes maatuskat tulivat ja kamppasivat! Siellä turistien täyttämällä Toompean mäellä, tusinamatkamuistomyymälöiden viidakossa, näin the maatuskat! Hinnasta viis, kyllä täällä Visa käy!

Ja niin minä sitten tulin mäkeä alas oma puunukkesarja kainalossa. Matkaseuruetta hymyilytti. Itse olin hieman epäuskoinen ja hämmentynyt. ;)

Noro-huivi eteni tasaisilla lauttamatkoilla varmaan puolet enemmän kuin kahden viikon Italian-reissulla yhteensä.

Ja raitamekkokin on jo langanpäiden päättelyä vaille valmis.

8 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ooo, maatuskat on ihania. Mielestäni maatuska on aina hyvä ostos!

Anna Luomajärvi kirjoitti...

Maatuskat on tosi kivoja kyllä! :) ja kivan näköisiä lankoja on mukaasi tarttunut!

seneuloo.blogspot.com

Pitko kirjoitti...

Kiitos Anna & Anna. :) Maatuskaostos oli edessä ennemmin tai myöhemmin, joten hoidin nyt alta pois. ;) Rowanin tweedeissä on kyllä ihanat värit.

iikku kirjoitti...

Mikä lie mutta mä oon jo lapsesta asti tykännyt maatuskoista! Ja toinen on ne taalainmaan hevoset! Maatuskat on ihania. Mäkin haluisin oman setin. Joskus mies kävi venäjällä mut ei löytänyt mulle maatuskoita (voitteko kuvitella). Ja muutne mun kännykkäpussissa on maatuskakangas =)

La Lahtinen M. kirjoitti...

samaa mieltä kun edelliset , maatuskat on ihania !! Ne vaan on .. ja sit kun ne on tuotu kotiin , ne ei kuitenkaan passaa mihinkään , mut silti :-)

Pitko kirjoitti...

Iikku: ehkä maatuskat eivät näyttäydy kaikille? :D Ja joo, Taalainmaan hevosissa on samaa fiilistä kyllä.

LaLa: tähän mellakkaan taitaa pari maatuskaakin sopia... :D

Heidi kirjoitti...

Suunnittelen Tallinnan matkaa syksylle ja saa nähdä näyttäytyvätkö maatuskat silloin minulle. Kaunis sarja :) . Olen myös vaikuttunut maltillisista lankaostoksista!

Pitko kirjoitti...

Heidi: toivottavasti on hyvä maatuskaonni. Ja lankaonni ehkä myös. :) Tunnustan nyt suoraan, että jos Karnaluksissa olisi sattunut olemaan ohutta pellavalankaa, ei lopputulos olisi ollut ollenkaan noin hillitty... ;)